Siirry sisältöön
10.10.2023

AVH-vertaistukipuhelin läheisille tarjoaa kuuntelijan, joka läheisiltä usein puuttuu

Aivoverenkiertohäiriön sairastaneen läheiset jäävät edelleen liian vähäiselle huomiolle ja ilman riittävää tukea. Oulun ammattikorkeakoulussa Aivoliiton toimeksiannosta tehdyssä opinnäytetyössä selvitettiin, millaisia tuen tarpeita AVH:n sairastaneen läheisillä on ja miten tarpeisiin voitaisiin vastata. Lue Aivoterveys-lehden artikkeli.

Läheiset toivovat keskustelua ammattilaisen tai vertaisen kanssa. Saman kokeneiden kanssa keskustelu koetaan helpottavaksi, koska vertaiset ymmärtävät tilanteen eikä asioita tarvitse erikseen selittää. Muiden kokemuksia kuulemalla voi myös löytää uusia näkökulmia ja toivoa itselleen.

AVH-vertaistukipuhelin läheisille tarjoaa kuuntelijan ja mahdollisuuden jakaa omia kokemuksia toisen AVH:n sairastaneen läheisen kanssa. Puhelimeen vastaavat vuoroviikoin vapaaehtoiset vertaistukijat, joilla itsellään on jo pidempi aika oman läheisensä sairastumisesta. Puhelinpäivystäjät toimivat tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin oman elämänkokemuksensa kautta. Puhelinpäivystäjä on saanut vertaistukijan koulutuksen.

Vertaistukipuhelimeen voi soittaa halutessaan myös nimettömänä. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Mikäli linja on soittaessa jo varattu, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Pilottivuoden aikana toiminnasta kertyneitä kokemuksia, palautetta ja kehittämisideoita otetaan mielellään vastaan! Voit jättää palautetta tästä.

Vertaistukipuhelimeen soittaminen maksaa saman verran, kuin muihinkin kotimaisiin yksityisliittymiin soittaminen (matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksu tai lankapuhelimesta soitettaessa paikallisverkkomaksu).

Vertaistukipuhelin aivoverenkiertohäiriön sairastaneen läheisille päivystää keskiviikkoisin klo 18–21 numerossa 044 724 4999.