Aivoliitto 40 vuotta

Vuosi 2017 on Aivoliiton 40-vuotisjuhlavuosi, jota vietämme teemalla aivot ja musiikki. Teemavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Teemavuosi näkyy toiminnassamme monin tavoin. Järjestimme kutsuvieraille juhlaseminaarin ja kaikille avoimia konsertteja. Jäsenyhdistyksistä kootut kuorot osallistuvat Kuorokimaraan ja harjoittelevat kuoronjohtajan valmennuksessa läpi vuoden.

Kielipolku- ja Aivoterveys-lehdet ilmestyvät juhlavuoden kunniaksi uudella ilmeellä, ja niissä on runsaasti musiikkiin liittyviä artikkeleita ja henkilöhaastatteluita. Teema näkyy myös sosiaalisessa mediassa.

Toivomme, että myös paikallisyhdistykset järjestävät juhlavuoden aikana omaa, teemaa tukevaa ohjelmaa.

Aivoliiton juhlaseminaari 22.3.

Aivoliiton 40-vuotisjuhlaseminaaria vietettiin kutsuvieraiden kesken Helsingissä 22.3. Seminaari pidettiin juhlavuoden teeman, aivot ja musiikki, mukaisesti.

Tilaisuuden avasi Aivoliiton toiminnanjohtaja Tiina Viljanen puheellaan, jonka lopuksi näytettiin maistiainen tulevasta Aivoliiton dokumetistä. Voit käydä katsomassa trailerin täältä.

Toiminnanjohtaja Tiina Viljanen ja puheenjohtaja, neurologi Terttu Erilä luovuttivat Aivojen asialla -tunnuspalkinnon eduskunnan AVH-ryhmälle. Palkinnon vastaanotti ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen. Lue lisää täältä.

Tilaisuudessa valtiovallan tervehdyksen toi eduskunnan puhemies Maria Lohela. Muita puhujia olivat tutkimusjohtaja Mari Tervaniemi, akatemiatutkija Teppo Särkämö, johtaja Tommi Vasankari, professori Markku Partinen ja neurologian ja kognitiivisen ergonomian dosentti Kiti Müller.

Alla olevista tiedostoista voit tutustua puhujien esityksiin.

Tiina Viljanen: Tervetulopuhe

Juhlavuoden konsertit

Tampere-talo27092017Aivoliiton juhlavuotta juhlistetaan muun muassa juhlakonserteilla. Konserttien päivämäärät ja esiintyjät:
  • 17.5. Rovaniemi, Arktikum, klo 19. Tähtiartistina Kyösti Mäkimattila. Klo 18 mahdollisuus nähdä Jarmo Lahtisen Lapin kevät -luontokuvaesitys.
  • 27.9. Tampere, Tampere-talo. Illan pääesiintyjänä toimii Lenni-Kalle Taipale Trio. Mukana illan esiintyjäkaartissa on myös Kuorokimara, joka koostuu Aivoliiton AVH-yhdistysten kuoroista. Kuorokimara on toteutettu yhteistyössä Sulasolin kanssa. Kuorokimara on osa Suomi 100 -ohjelmistoa.
Tampere-talon ohjelman aikataulu:
  • Kuorokimara klo 18.00–19.00,
  • väliaika klo 19.00–19.30,
  • Lenni-Kalle Taipale Trio klo 19.30–20.30.
Lipputiedot: 30 € jäsenhinta, 35 € peruslippu, 200 € kannatuslippu.
Osta lippusi täältä tai soittamalla Tampere-talon lipunmyyntiin, puh. 0600 94500 (1,98 €/min.+pvm).

Julisteen pdf-tiedosto.


Konsertin toteutusta ovat tukeneet seuraavat yritykset ja yhteistyökumppanit: Grano, Kalevan Kukkatukku Oy, Pirkan Suunnittelu Oy, Sulasol, Pirkanmaan AVH-yhdistys ry, Pirkanmaan Kielipolku ry

Kuorokimara

Mukana Aivoliiton Kuorokimarassa ovat Turun AVH-yhdistys, Pirkanmaan AVH-yhdistyksen Nokian kerho, Pohjois-Karjalan AVH-yhdistys ja Joensuun mieslaulajat. Lisäksi kuoroihin on tullut mukaan yksittäisiä laulajia.

Kuorot esiintyvät 27.9. Tampereella, Tampere-talon konsertissa. Kuoroja sparraa Sulasolin kuoronjohtajat yhdessä yhdistysten kuoronjohtajien kanssa.

Juhlavuoden korut

Juhlavuoden kunniaksi kultaseppä Mikko Laine on suunnitellut Aivoliitolle yksilölliset ja upeat Aivoliitto 40 vuotta -juhlakorut. Voit tutustua koruvalikoimaan ja ostaa omasi Aivoliiton verkkokaupasta.

aivoliitto rannekoru_156px


Juhlavuoden esite

Tutustu Aivoliiton juhlavuoden esitteeseen sähköisen linkin kautta tästä.

Voit lukea esitteen myöstästä.

aivoliitto_juhlavuoden_esite_6x6

Tue lahjoittamalla

Toivomme, että kukkien ja lahjojen sijasta tuette Aivoliiton toimintaan lahjoittamalla. Auta meitä jatkamaan työtämme seuraavat 40 vuotta.

Seuraa somessa, lehdissä ja verkkosivuillamme

Voit seurata juhlavuoden ilmoittelua ja etenemistä muun muassa Kielipolku- ja Aivoterveys-lehdestä, Aivoliiton Facebookista, TwitteristäYouTube-kanavalta ja tietysti Aivoliiton verkkosivuilta.

Juhlavuoden logo


Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.