Ajankohtaista Aivoliitossa

12.3.2018

Vaali aivojasi – Aivoviikko 12.–18.3.2018

Viikolla 11. vietetään kansainvälistä Aivoviikkoa. Suomessa Neurologisten vammaisjärjestöjen (NV) Aivoviikon teemana on Vaali aivojasi.

NV-järjestöt muistuttavat Aivoviikon tapahtumissa ympäri Suomen, että aivoterveydestä huolehtiminen kannattaa aina: nuorena ja vanhana, terveenä ja sairastuneena. Kun aivojen terveyttä vaalii kaiken ikää, on riski sairastua moniin neurologisiin sairauksiin pienempi.

Aivojen suojaaminen myös vähentää riskiä saada vammoja, joiden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia tai jopa pysyviä. Aivoista huolehtiminen tukee toimintakykyä ja voi hidastaa sen heikkenemistä myös heillä, joilla jo on joku neurologinen sairaus tai vamma.

Neurologiset vammaisjärjestöt järjestävät Aivoviikolla monenlaisia tapahtumia, kuten Aivohoitoloita.

Yhteensä NV-verkoston edustamat neurologiset sairaus- ja vammaryhmät koskettavat suoraan yli 1 500 000 henkilöä Suomessa. Neurologiset sairaudet ja vammat ovat arkipäivää myös sairaiden ja vammautuneiden läheisille ja monien eri alojen ammattihenkilöille, eli lähes jokaiselle suomalaiselle.

Aivoviikon NV-tapahtumat löydät täältä: www.nv.fi/tapahtumat

Seuraa Aivoviikon päivityksiä somessa: www.facebook.com/nvfanit
Tule mukaan ja kerro, miten teillä vietetään Aivoviikkoa. Käytä sosiaalisessa mediassa tunnisteita: #neurologiset, #Aivoviikko, #Aivohoitola
Lisätietoja Aivoviikosta ja NV – Neurologisista vammaisjärjestöistä sekä haastattelupyynnöt:
viestintäkoordinaattori Heidi Härmä / Muistiliitto ry
p. 09 6226 2015
heidi.harma@muistiliitto.fi
Aivoliitto ry:n Aivoviikon mediayhteyshenkilö:
miia.suoyrjo@aivoliitto.fi
p. 050 571 4588

NV – Neurologiset vammaisjärjestöt on 14 valtakunnallisen järjestön verkosto, jonka toiminnan tavoitteena on neurologisesti sairaiden ja vammaisten ihmisten tasa-arvoinen ja hyvä elämä.
Kansainvälistä Aivoviikkoa (Brain Awareness Week) vietetään 12.–18. maaliskuuta (viikko 11) noin 60 maassa. NV – Neurologiset vammaisjärjestöt osallistuu Aivoviikkoon Suomessa järjestämällä tietoiskuja ja yleisötilaisuuksia, jotka muistuttavat aivoterveydestä huolehtimisesta.

Palaa otsikoihin