Siirry sisältöön

Lataa aivosi luonnossa

25.8.2021
Lataa aivosi luonnossa

Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltiassa on avattu näyttely, joka johdattaa tutustumaan luonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin.

Luonnon hyvät vaikutukset terveydellemme ovat yllättävänkin nopeasti koettavissa. Kun menet luontoon, voit tuntea kuinka mieli alkaa yhtä aikaa rauhoittua ja virkistyä. Verenpaine laskee, mikä sekin tekee hyvää aivoille, ja olosta tulee vapaampi ja stressittömämpi – kuulostaako tutulta?

Ei ole ihme, että luonto saa meidät tuntemaan vointimme paremmaksi, sillä me ihmisetkin olemme osa luontoa. Lisäksi metsä hoitaa meitä tutkitusti jo pelkästään silloin kun hengitämme sen ilmaa, ja monimuotoisen luonnon mikrobikanta edistää terveyttämme.

Esteetön luontopolku

Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltiassa vappuna 2021 avautunut Lataa aivosi luonnossa -näyttely johdattaa tutustumaan luonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin. Näyttelyssä kulkiessasi saat monin eri aistein havainnoida sitä, kuinka luonto vaikuttaa meihin ihmisiin, vaikka olisimmekin kasvaneet urbaanissa ympäristössä. Näyttely antaa tiedon lisäksi vinkkejä ja inspiraatiota siihen, kuinka jokainen meistä voi esimerkiksi aktivoida aistejaan luonnossa aiempaa tiedostavammin.

Kierroksen päätteeksi voi Haltian ulko-ovelta suunnata suoraan läheiselle luontopolulle (2 km) mietiskelemään näyttelyn antia ja siellä saatuja tietoja sekä vinkkejä. Luontopolku kulkee Nuuksion järviylängön komeassa maastossa kauniin, kallioisen vanhan metsän keskellä. Kyseessä on esteetön reitti, joka on siispä kuljettavissa myös lastenrattaiden kanssa. Reitti huipentuu esteettömälle näköalalavalle, josta on kauaskantoinen näkymä Nuuksion Pitkäjärvelle ja kumpuileviin metsiin.

Luonto tekee hyvää kaikille, eikä sen vaikutuksista nauttiminen ole kiinni fyysisestä kunnosta – riittää, että luonnossa oleskelee. Näyttelyn opit voit ottaa mukaasi jatkossa myös ihan jokaiselle luontoretkellesi – ota niitä kertaava esite mukaasi Haltiasta tai lataa se itsellesi verkosta, niin voit palata näiden asioiden äärelle koska tahansa. Näyttelykokonaisuus on toteutettu yhdessä Aivoliiton ja Folkhälsanin kanssa.

Lue lisää: haltia.com

 

Lisää aiheesta