Käytä aivoja mielelläsi

Riittävä lepo on aivoterveyden kannalta erittäin tärkeää ja aivoja pitää suojella liian kiivaalta tahdilta. Ylikuormitus ja liika stressi tuhoavat aivosoluja. Elämässä kannattaa ennakoida asioita myönteisesti ja ottaa vastaan sosiaalinen tuki.

Kun olemme hyvällä mielellä, aivotkin toimivat ketterämmin. Stressi ja masennus voivat aiheuttaa esimerkiksi muistioireilua, joka kuitenkin väistyy kun tilanne helpottaa.

Masennus myös vaikeuttaa uuden oppimista ja heikentää keskittymiskykyä. Masentunutta ihmistä ei ympäröivä maailma kiinnosta, jolloin myös aivoja hoitavat sosiaaliset suhteet, liikunta ja haasteelliset tehtävät jäävät vähemmälle. Pitkäkestoinen masennus kannattakina aina hoitaa.

Harrastukset, mielekäs toiminta sekä onnistumiset ja oppiminen tekevät hyvää aivoille. Jokaisella on lupa hakea harrastuksia oman makunsa mukaan. Kannattaakin etsiä itselle mielihyvää tuottavia asioita.

Hyvät ihmissuhteet ja sosiaalinen kanssakäyminen lisää mielen ja aivojen hyvinvointia.


Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.