Ihmissuhteet ilona ja tukena

Hyvät ihmissuhteet ja sosiaalinen kanssakäyminen lisää mielen ja aivojen hyvinvointia. Yksinäisyys lisää sydäntautien, mutta myös monien muiden sairauksien vaaraa. Eronneet miehet esimerkiksi kuolevat sepelvaltimotautiin yli kaksi kertaa useammin kuin naimisissa olevat.

Tietoisuus sosiaalisen elinympäristön merkityksestä ihmisen terveydelle on lisääntynyt viime vuosina. Muilta ihmisiltä saatu tuki edistää terveyttä, suojaa sairauksilta ja parantaa toipumismahdollisuuksia niillä, jotka jo ovat sairastuneet. Sairastuneille ja heidän läheisilleen vertaistuki on merkittävä voimavara arjessa selviytymiseen.

Ihmissuhteet elävät ja muuttuvat elämän mukana. Välillä keskiössä on perhe, välillä taas ystävät. Joskus tasapainoisten ihmissuhteiden ylläpitäminen vaatii aikaa yksin ja omassa rauhassa. Tärkeää onkin tunnistaa millainen vuorovaikutus tukee ja kasvattaa omaa hyvinvointia ja millaisia ihmissuhteita on hyvä vaalia.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.