Ajankohtaista AVH:sta

Tyksin aivoasiantuntijat jalkautuvat yleisön pariin Aivoviikolla

Mitä tehdä, kun läheisen puhe alkaa sammaltaa ja suupieli roikkuu? Miten tunnistan aivoverenkiertohäiriön? Voiko vakavasta aivovammasta kuntoutua?

Lue lisää


2.11.2016 Aivoinfarktin uudesta tukoksenpoistohoidosta on saatu vakuuttavaa näyttöä

Aivoinfarkti on Suomessa neljänneksi yleisin kuolinsyy. Se on myös merkittävin aikuisiän vammaisuutta aiheuttava sairaus. Juuri päivitetyssä Käypä hoito -suosituksessa esitellään aivoinfarktin uutena hoitomuotona valtimonsisäinen mekaaninen hoito (trombektomia), jonka vaikuttavuudesta on nyt tutkimuksissa saatu vahvaa näyttöä.

Lue lisää


31.10.2016 Yli neljän tuhannen suomalaisen verenpaine mitattiin viikossa

Korvaamaton kovalevy -hanke kutsui suomalaiset aivoterveystalkoisiin. Viikon 43 aikana mitattiin yli neljän tuhannen henkilön verenpaineet yli 200 pop-up-mittauspisteessä ympäri Suomen. Kohonnut verenpaine on salakavala riskitekijä, koska se ei tunnu fyysisesti. Tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista tietää kohonneen verenpaineen olevan haitallista terveydelle, mutta puolet ei pidä mittaamista tarpeellisena.

Lue lisää


27.10.2016 Maailman AVH-päivää vietetään 29.10. – Suomessa mitataan verenpaineita

Maailman AVH-päivänä 29.10. kiinnitetään huomiota aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen.

Lue lisää


19.10.2016 Nyt se on tutkittu: Puolet suomalaisista ei mittaa verenpainettaan, vaikka riskit ovat tiedossa

Kohonnut verenpaine on salakavala riskitekijä, koska se ei tunnu fyysisesti. Tuoreen tutkimuksen mukaan iso osa suomalaisista pystyy listaamaan useita verenpaineen aiheuttamia sairauksia. Tästä huolimatta puolet aikuisväestöstä ei pidä verenpaineen mittaamista tarpeellisena.

Lue lisää


Seuraavat