Ajankohtaista AVH:sta

6.9.2017 Luento afasiasta ja aivoverenkiertohäiriöistä Kurikassa 12.9.

Luennolla tietoa afasiasta sekä siitä kuinka kohdata henkilö, jolla on afasia. Lisäksi tietoa aivoverenkiertohäiriöistä ja niiden riskitekijöistä, oireista sekä ennaltaehkäisystä.

Lue lisää


22.8.2017 Ilmoittaudu mukaan verenpainekampanjaan!

Tilaa maksuttomat kampanjamateriaalit verkkolomakkeella.

Lue lisää


Tyksin aivoasiantuntijat jalkautuvat yleisön pariin Aivoviikolla

Mitä tehdä, kun läheisen puhe alkaa sammaltaa ja suupieli roikkuu? Miten tunnistan aivoverenkiertohäiriön? Voiko vakavasta aivovammasta kuntoutua?

Lue lisää


2.11.2016 Aivoinfarktin uudesta tukoksenpoistohoidosta on saatu vakuuttavaa näyttöä

Aivoinfarkti on Suomessa neljänneksi yleisin kuolinsyy. Se on myös merkittävin aikuisiän vammaisuutta aiheuttava sairaus. Juuri päivitetyssä Käypä hoito -suosituksessa esitellään aivoinfarktin uutena hoitomuotona valtimonsisäinen mekaaninen hoito (trombektomia), jonka vaikuttavuudesta on nyt tutkimuksissa saatu vahvaa näyttöä.

Lue lisää


31.10.2016 Yli neljän tuhannen suomalaisen verenpaine mitattiin viikossa

Korvaamaton kovalevy -hanke kutsui suomalaiset aivoterveystalkoisiin. Viikon 43 aikana mitattiin yli neljän tuhannen henkilön verenpaineet yli 200 pop-up-mittauspisteessä ympäri Suomen. Kohonnut verenpaine on salakavala riskitekijä, koska se ei tunnu fyysisesti. Tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista tietää kohonneen verenpaineen olevan haitallista terveydelle, mutta puolet ei pidä mittaamista tarpeellisena.

Lue lisää


Seuraavat