Kurssille hakeminen

Kommunikaatiokurssit:

Kelan rahoittamille kommunikaatiokursseille haetaan Kelan lomakkeilla, joita saa tulostettua tältä sivulta tai ne voi hakea myös Kelasta.

Kela tekee valinnat kommunikaatiokursseille osallistujista. Kommunikaatiokurssin hakemukset palautetaan suoraan Kelan toimistoon. 

Kaikki muut kurssit:

Hakemukseen liitetään tiedoiltaan ajan tasalla oleva, alle vuoden vanha, lääkärin suositus sopeutumisvalmennuskurssille. 

Hakemukseen voi liittää myös muiden asiantuntijoiden (esim. puheterapeutti, toimintaterapeutti) lausuntoja. 

Aivoliiton valintatyöryhmä tekee valinnat kursseille hakuajan päätyttyä. Kaikki hakijat ovat tasavertaisia, mutta ensisijaisesti valitsemme hakijoita, jotka eivät ole aikaisemmin olleet kurssilla. 

Valituksi tulleille lähetetään kutsukirje liitteineen. 

Kurssihakemus lähetetään liitteineen viimeiseen hakupäivään mennessä osoitteella:

Aivoliitto ry

Kurssihakemus

Suvilinnantie 2

20900 TURKU


Kuntoutusraha

Kuntoutusrahaa maksetaan 16–67-vuotiaalle kuntoutujalle, joka on työelämässä. Jos kyseessä on kurssi, jolle omainen voi osallistua, on myös omaisella mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa. Myöntöedellytykset ovat samat kuin kuntoutujalla.

 Matkakustannukset

Matkakustannukset korvataan siltä osin kuin ne yhteen suuntaan tehtyä matkaa kohti ylittävät omavastuuosuuden, joka on 25 € / (50 €). Matkakustannukset korvataan halvimman kulkuneuvon mukaan. Erityiskulkuneuvon käytöstä on neuvoteltava ennen kurssia Kelan toimiston kanssa. 


Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.