Ajankohtaista kielellisestä erityisvaikeudesta

6.11.2017

Aivoliiton piirrosvideon Auvoisan arjen vinkit

Videolla on käytännön vinkkejä, miten vanhemmat ja lapsen muu lähipiiri voivat tehdä arjessa monenlaisia asioita, jotka tukevat lapsen puheen ja kielenkehitystä.

Noin 20 prosentilla lapsista on kielenkehityksessä viivettä ja kielellinen erityisvaikeus diagnosoidaan noin seitsemällä prosentissa lapsista. Näistä lapsista suurin osa tarvitsee kuntoutumisensa tueksi esimerkiksi terapioita, joista tärkein ja yleisin on puheterapia.

Kaikista tärkeintä on muistaa vanhempana huolehtia myös omasta jaksamisesta ja tehdä yhdessä perheenä mukavia asioita.

Vanhemmat ja lapsen muu lähipiiri voivat tehdä arjessa monenlaisia asioita, jotka tukevat lapsen puheen ja kielenkehitystä. Näihin arkisiin asioihin ja toimintoihin on vinkkejä videolla.

Auvoisan arjen vinkit -videon on tuottanut Aivoliiton Arjen vinkit vanhemmille -hanke.

"Video: Tussitaikurit Oy / Marker Wizards Ltd.” Videon tekemistä on tukenut Veikkaus.

Klikkaa tästä videoon Aivoliiton YouTube- kanavalle.