Sopeutumisvalmennus

Aivoliitto järjestää sopeutumisvalmennuskursseja nuorille, joilla on kielellinen erityisvaikeus sekä isovanhemmille, joiden lapsenlapsella on kielellinen erityisvaikeus. Sopeutumisvalmennus on kuntoutusta. Sen tehtävänä on auttaa ihmistä jäsentämään omaa elämäntilannettaan ja toimimaan omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ohjattu vertaisryhmä tarjoaa tukea muuttuneeseen elämäntilanteeseen. 

Nuorten kursseilla nuoria rohkaistaan ryhmässä toimimiseen ja vuorovaikutukseen ja annetaan onnistumisen kokemuksia. Lisäksi heillä on mahdollisuus keskustella ryhmässä askarruttavista asioista.

Isovanhempien kurssilla tavoitteena on lisätä isovanhempien tietoa kielellisestä erityisvaikeudesta ja puhetta tukevista ja korvaavista kommunikointikeinoista. Heitä tuetaan ja rohkaistaan kommunikointiin lapsenlasten kanssa sekä annetaan vinkkejä toimintaan, joissa huomioidaan kielihäiriö.
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.