Kurssille hakeminen

Kursseille haetaan Kelan lomakkeilla, jotka saa tulostettua tältä sivulta tai ne voi hakea myös Kelasta.

Hakemukseen liitetään tiedoiltaan ajan tasalla oleva, alle vuoden vanha, lääkärin suositus kurssille. Hakemukseen voi liittää myös muiden asiantuntijoiden (esim. puheterapeutti, erityisopettaja, toimintaterapeutti) lausuntoja tai todistuksia lapsen/nuoren tilanteesta.

Esivalinnoissa huomioidaan ensisijaisesti ne hakijat, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet ko. kohderyhmän sopeutumisvalmennuskurssille.

Aivoliiton valintatyöryhmä tekee esivalinnat kurssille hakuajan päätyttyä.

Kelan kuntoutuksena järjestettävillä kursseilla Kela määrittelee asiakasvalintaan vaikuttavia kriteerejä. Lopullisen kuntoutuspäätöksen tekee Kela. Kelan kuntoutuspäätöksen jälkeen lähetetään valituksi tulleille hakijoille kutsukirje liitteineen.

Kurssihakemus lähetetään liitteineen viimeiseen hakupäivään mennessä osoitteella:

Aivoliitto ry
Kurssihakemus
Suvilinnantie 2
20900 TURKU

Isovanhempien tietopäiville ja yli 18-vuotiaiden kurssille haetaan Aivoliiton omalla hakukaavakkeella.

Kuntoutusraha

Kuntoutusraha maksetaan lapsen vanhemmille, jotka osallistuvat sopeutumisvalmennuskurssille ja ovat estyneet tekemästä omaa tai ansiotyötä eivätkä saa tältä ajalta palkkaa.

Matkakustannukset

Kela korvaa matkakustannukset siltä osin kuin ne yhteen suuntaan tehtyä matkaa kohti ylittävät omavastuuosuuden, joka on 16 euroa. Matkakustannukset korvataan halvimman matkustustavan mukaan. 


Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.