Siirry sisältöön

Nuoruus

 • Älylaiteaikakausi muokkaa nuoria aivoja - mutta miten?

  Älylaiteaikakausi muokkaa nuoria aivoja - mutta miten?

  13.11.2018

  Tietokonepeleistä ja älylaitteiden käytöstä kiistellään monessa perheessä. Onko niistä haittaa vai hyötyä ja missä menee sopivan käytön raja?

  Lue lisää
 • Markus sai apua opiskelutulkkauksesta

  Markus sai apua opiskelutulkkauksesta

  13.11.2018

  Kommunikoinnin vaikeus voi hankaloittaa opiskelijan osallistumista täysipainoisesti oppitunnilla. Opiskelutulkkaus tuo tasa-arvoa oppimistilanteisiin ja tukee oppilaan osallistumista.

  Lue lisää
 • Viivi löysi oman tiensä

  Viivi löysi oman tiensä

  1.1.2018

  Viivi Viita ei ole antanut kielellisen erityisvaikeuden estää omannäköisen elämän rakentamista. Hän työskentelee toiveammatissaan ompelijana ja toimii vapaa-aikanaan vertaisohjaajana.

  Lue lisää
 • Tukea työuran alkuun

  Tukea työuran alkuun

  1.1.2018

  Nuoren siirtymistä työelämään voidaan helpottaa monella eri tavalla. Hyväksyvä asenne, positiivinen palaute ja tuen tarpeiden huomioiminen ovat asioita, jotka rakentavat pohjaa onnistuneelle työuralle.

  Lue lisää
 • Musiikin maailmassa saa olla oma itsensä

  Musiikin maailmassa saa olla oma itsensä

  1.1.2017

  Kun sellisti Olli-Pekka Paakkonen soittaa Bachia, unohtuu muu maailma ympäriltä. Jopa esiintymisjännitys.

  Lue lisää
 • Syntynyt kultalusikka suussa

  Syntynyt kultalusikka suussa

  1.3.2016

  24-vuotias Teemu Ikonen asuu valoisassa kerrostalokaksiossa Vantaalla. Hän harrastaa musiikkia ja on töissä Taloustutkimuksella.

  Lue lisää
 • Kielelliset ongelmat nuoruusiässä

  Kielelliset ongelmat nuoruusiässä

  1.2.2015

  Lievät kielelliset ongelmat saattavat tulla esille vasta siinä vaiheessa, kun nuori on aloittamassa opintoja tai siirtymässä työelämään. Nuoruusiässä kielellinen erityisvaikeus ilmenee usein lukivaikeutena ja oppimisvaikeuksina.

  Lue lisää
 • Tukihenkilö rohkaisee ja kannustaa itsenäistyvää nuorta

  Tukihenkilö rohkaisee ja kannustaa itsenäistyvää nuorta

  1.2.2015

  Tukihenkilö Joni sai 22-vuotiaan Teemun innostumaan piirustuskurssista. Kokeneen tukihenkilön mielestä nuorenmiehen Aspergerin oireyhtymä ei ole syy jäädä harrasteryhmien ulkopuolelle.

  Lue lisää
 • Itsenäistyvä nuori kohtaa useita haasteita

  Itsenäistyvä nuori kohtaa useita haasteita

  1.2.2015

  Itsenäistyminen on nuoruuden tärkeimpiä kehitystehtäviä. Se on nuoren itsensä ja useimmiten vanhempienkin harras toive. Itsenäistymiseen kuuluu elämäntoverin valitseminen, perheen perustaminen, oman talouden hallinta ja työelämään tutustuminen.

  Lue lisää
 • Opinnot katkolla, työpaikka haussa

  Opinnot katkolla, työpaikka haussa

  1.2.2015

  Monen erityistä tukea tarvitsevan nuoren tulevaisuuden suunnitelmat kariutuvat opintojen keskeyttämiseen tai työpaikan puuttumiseen. Tukea näissä tilanteissa voi saada usealta eri taholta. Kuopion Nuortentalossa ollaan tyytyväisiä erityisesti matalan kynnyksen palveluihin.

  Lue lisää
 • Oma polku ammattiin

  Oma polku ammattiin

  1.4.2014

  Nuori tarvitsee paljon ohjausta ja tukea, kun hän suunnittelee tulevaisuuttaan ja valitsee itselleen sopivaa polkua työelämään.

  Lue lisää
 • Oman tiensä kulkija

  Oman tiensä kulkija

  1.4.2014

  Eero Lommi kertoo olevansa oman tiensä kulkija. Kielellinen erityisvaikeus on tuonut tälle tielle monenlaisia haasteita. Niistä selviytyminen on vaatinut sinnikästä ja positiivista luonnetta.

  Lue lisää