Pääkirjoitus: 40 vuotta aivojen ja puheen asialla

1.1.2017
Pääkirjoitus: 40 vuotta aivojen ja puheen asialla

Suomi tunnetaan maailmalla musiikista monin eri tavoin: tuttuja nimiä ovat Jean Sibelius, Saara Aalto, Rasmus, Esa-Pekka Salonen ja monet muut kuuluisuutemme.

Musiikilla onkin kantava voima ihmisen arjessa: se rauhoittaa, rentouttaa ja virkistää. Siitä on apua myös aivojen hyvinvointiin ja kuntoutumiseen. Mikä parasta, musiikin avulla voi ilmaista itseään ilman sanojakin.

Aivot ja musiikki kuuluvat yhteen ja tälle teemalle rakentuu myös juhlavuotemme. Juhlitaan siis yhdessä, kukin oman mielimusiikkinsa kanssa, 100-vuotiasta Suomea ja 40-vuotiasta Aivoliittoa. Teema näkyy monipuolisesti vuoden aikana muun muassa sosiaalisessa mediassa, lehtien artikkeleissa sekä konserteissa, joita järjestetään Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa.

Teema on lavea ja joustava, joten myös liiton yhdistykset ja kerhot voivat soveltaa sitä omassa toiminnassaan ja paikallisissa tilaisuuksissa. Myös kotona voi ottaa musiikin mukaan arkeen laulamalla, soittamalla, kuuntelemalla ja tanssimalla.

Nyt kädessäsi oleva Kielipolku on erilainen kuin aikaisemmin. Merkkivuotemme kunniaksi olemme uudistaneet molemmat lehtemme. Kielipolku- ja Aivoterveys-lehdet ilmestyvät jatkossakin neljä kertaa vuodessa.

Kielipolun uuden ulkoasun on haluttu olevan iloinen ja raikas. Sisällöksi tarjoamme ajankohtaista asiantuntijatietoa puheen ja kielenkehityksestä selkeällä kielellä ja houkuttelevasti. Tuomme vinkkejä ja iloa arkeen ja haastavaan elämäntilanteeseen. Osa lehden artikkeleista ilmestyy myös verkkolehtenä.

Kuinka olemme onnistuneet? Otamme mielellämme vastaan palautetta ja juttuideoita.

Iloista talven jatkoa ja mielenkiintoisia lukuhetkiä.

Tiina Viljanen

  • Tiina Viljanen on Aivoliiton toiminnanjohtaja ja Kielipolun päätoimittaja.