Suvituulitalo

Erityisosaamiskeskus Suvituuli on Aivoliiton omistama talo, jossa tehdään ja tutkitaan neurologisten sairauksien erityispiirteet huomioivaa kuntoutusta. Valtakunnallisten palveluiden lisäksi kuntoutus-, koulutus- ja tietopalveluja tuotetaan Turun ja ympäristökuntien asukkaille. Talon käyttäjäkuntana ovat aivoverenkiertohäiriön sairastaneet sekä lapset ja nuoret, joilla on kehityksellinen kielihäiriö. Lisäksi kurssitoimintaa järjestetään adhd- ja autismikirjon lapsille läheisineen. Toiminnassa ovat mukana myös sairastuneiden lähipiiri, perhe ja ystävät.

Esteettömän keskuksen valoisat ja viihtyisät tilat soveltuvat monenlaiseen toimintaan. Talosta löytyy ravintola ja kokoustiloja, uima-allas, saunatilat, kuntoiluhuone ja majoitustiloja. Majoitushuoneita on kahdessa kerroksessa ja käytössä on portaiden lisäksi hissi.

Suvituulitalo ja sen lähiympäristö tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia sisä- ja ulkoliikuntaan.

Matkaa Turun keskustasta Suvituulitaloon on vain noin 9 km.

Suvituuli valmistui vuonna 1996, rakennuttajina Aivohalvaus-ja dysfasialiitto ry (nykyinen Aivoliitto ry) ja Suomen Parkinson-liitto ry (nykyinen Parkinsonliitto ry). Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Sigge Ky, pääsuunnittelija Kim Eklund. Rakentajana toimi NCC-Puolimatka Oy.