Siirry sisältöön

Toimintakyvyn rajoite ohjaa kuntoutuksen suunnittelua

3.6.2022
Toimintakyvyn rajoite ohjaa kuntoutuksen suunnittelua

Olen adhd-aikuinen ja mietin mitä tukea ja kuntoutusta voin saada Kelasta?

Toimintakykysi rajoite vaikuttaa juuri sinulle sopivaan kuntoutuspalveluun ohjautumiseen. Sopivia palveluita voivat olla esim. Oma väylä -kuntoutus, neuropsykologinen kuntoutus, moniammatillinen yksilökuntoutus sekä erilaiset vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapiat. Sinun kannattaakin keskustella kuntoutustarpeestasi hoitavan tahosi kanssa, sillä kuntoutuksen hakemisessa tarvitset lääkärinlausunnon tai kuntoutussuunnitelman sekä Kelan hakemuslomakkeen.

Osa aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön hoitoon käytettävistä lääkkeistä on peruskorvattavia tai rajoitetusti peruskorvattavia. Peruskorvaus on 40 % valmisteen hinnasta tai viitehinnasta. Oikeutta rajoitettuun peruskorvaukseen haetaan lääkärinlausunnolla.

Hoitava tahosi vastaa tarkemmin myös lääkitykseen liittyviin kysymyksiisi, lääkkeiden korvattavuudet ovat katsottavissa Kelan lääkehaussa.

Jos tarvitset tarkempaa tietoa Kelan eri etuuksista esimerkiksi kuntoutuksen tai toimeentulon osalta, suosittelemme varaamaan ajan Kelan palvelupisteestä tai puhelinpalvelusta.

Teksti: Ville Räty, suunnittelija, Kelan kuntoutuspalvelujen ryhmä