Siirry sisältöön

Meidän arki

 • Lomalle lompsis – vinkkejä lomareppuun pakattavaksi

  Lomalle lompsis – vinkkejä lomareppuun pakattavaksi

  5.6.2020

  Mistä hyvä lomapäivä on tehty? Mitä vanhempi voisi pakata yhteiseen lomareppuun, jotta perheen lomapäivistä saisi virkistystä ja iloa – niin lapset kuin aikuisetkin.

  Lue lisää
 • Adhd:ssä asenne on avain

  Adhd:ssä asenne on avain

  18.3.2020

  Adhd-oireiset henkilöt törmäävät valitettavan usein erilaisiin ennakkoasenteisiin ja vääriin uskomuksiin. ADHD-liiton kokemustoimijoilla on omaa kokemusta siitä, mitä näiden neljän kirjaimen takana voi oikeasti olla ja millaista elämä on adhd:n kanssa. Kokemustoimijat haluavat ravistella myyttejä, joita liitetään adhd:hen, ja he toivovat, että jokainen adhd-oireinen voisi tulla kohdatuksi omana itsenään, ilman ennakkoluuloja.

  Lue lisää
 • Minä riitän

  Minä riitän

  18.3.2020

  Tiia Trogen rohkaisee vanhempia luopumaan itsensä turhasta vertaamisesta muihin. Arjen voi pilkkoa pieniin ja konkreettisiin tavoitteisiin, joiden saavuttamisesta on lupa iloita.

  Lue lisää
 • Sebastian ja verbaalinen dyspraksia: "Puheen vaikeuksista huolimatta hänellä on paljon sanottavaa"

  Sebastian ja verbaalinen dyspraksia: "Puheen vaikeuksista huolimatta hänellä on paljon sanottavaa"

  15.11.2019

  Verbaalinen dyspraksia ei nurmijärveläisen eskaria käyvän Sebastianin menoa hidasta. Sosiaalisella ja ulospäin suuntautuneella pojalla on laaja sanavarasto, ja tarvittaessa tulkkausapua antaa pikkuveli Aaron. Poikien äiti Laura Styrman on kehittänyt arjen kommunikaation tueksi uudenlaisen digisovelluksen.

  Lue lisää
 • Kieli kateissa ulkomailla

  Kieli kateissa ulkomailla

  27.11.2018

  Kaksikielisessä perheessä riittää haasteita kielen kanssa. Lisää haasteita asettaa tilanne, kun eletään maassa, missä ei puhuta kumpaakaan kodin äidinkielistä. Kun päälle laitetaan kielellinen erityisvaikeus, voivat sanat olla vähemmästäkin hukassa.

  Lue lisää
 • Tuttu koulu ei jännitä ekaluokkalaista

  Tuttu koulu ei jännitä ekaluokkalaista

  1.3.2018

  Ikosen perheessä on alkamassa uusi vaihe, kun Nella aloittaa ensimmäisen luokan. Arki muuttuu monella tavalla, mutta tutut kaverit ja opettaja helpottavat sopeutumista.

  Lue lisää
 • Adamille arjen rutiinit tuovat turvaa

  Adamille arjen rutiinit tuovat turvaa

  2.2.2018

  Kuvakortit otetaan avuksi, kun äiti Jenni sekä eskarilainen Adam suunnittelevat seuraavaa päivää. Rutiinit, säännöt ja suunnitelmallisuus ovat se pohja, jolle arjen sujuvuus Kovasen perheessä rakentuu.

  Lue lisää
 • Oskarista voi tulla vaikka professori

  Oskarista voi tulla vaikka professori

  1.4.2017

  Puhumisen aloittaminen oli Oskari Haloselle vaikeaa, mutta nykyään Oskari on osa porukkaa. Seitsemänvuotias Oskari on lahjakas matematiikassa ja kova lukemaan.

  Lue lisää
 • Kuvitettu arki ja rutiinit pitävät paletin kasassa

  Kuvitettu arki ja rutiinit pitävät paletin kasassa

  1.3.2017

  Lisalla oli aluksi vaikeuksia keskittyä, eikä sanoille tahtonut löytyä tarpeeksi aikaa ja ajatusta. Tilanne helpottui, kun Lisa viisivuotiaana piirsi ensimmäisen kerran ihmishahmoja. Sen jälkeen kynä on sauhunnut taukoamatta.

  Lue lisää
 • Laxin perheessä riittää liikunnan riemua

  Laxin perheessä riittää liikunnan riemua

  1.2.2017

  Vaikea-asteisenkin kielellisen erityisvaikeuden voi selättää. Luukaksen puhe sujuu ilman minkäänlaista ongelmaa. Kehitys oli hyvin hidasta aina esikouluun saakka, mutta sitten lähdettiin eteenpäin aimo harppauksin.

  Lue lisää
 • Kuvat kertovat, kun kieli ei toimi

  Kuvat kertovat, kun kieli ei toimi

  1.1.2017

  Miten pärjää perhe, jos teinillä on adhd ja kuopuksella puheen kehityksen viivästymä? Hyvin, kun vanhemmat eivät anna periksi, ovat valmiita ottamaan asioista selvää ja soveltamaan oppimaansa.

  Lue lisää
 • Nella etenee tanssiaskelin

  Nella etenee tanssiaskelin

  1.4.2016

  Torstai on hyvä päivä Ikosilla. Silloin on lasten harrastusilta, jolloin koko viisihenkinen perhe suuntaa Jumppalaan.

  Lue lisää
 • Sanojen suloisessa sekamelskassa

  Sanojen suloisessa sekamelskassa

  1.2.2016

  Kielelliset erityisvaikeudet ovat osa Jooaa, jonka vahvuuksia ovat liikunta, kädentaidot ja matematiikka. Vaikka sanat välillä hukkuvat, Jooa suhtautuu iloisesti elämäänsä.

  Lue lisää
 • Eskarin tuki on Alexin lottovoitto

  Eskarin tuki on Alexin lottovoitto

  1.1.2016

  Sanojen, kielen ja arjen asioiden opettelua. Ihana opettaja. Piirtämistä, leikkejä ja hyviä ystäviä. Taksikuljetus kotoa eskariin ja takaisin. Normipäivä 6-vuotiaan Alexin elämässä.

  Lue lisää