Siirry sisältöön

Aikuisuus

 • Menneisyys riimittää EWEn räppiä

  Menneisyys riimittää EWEn räppiä

  5.6.2020

  Koulukiusaamisen ja adhd:n aiheuttamat hankaluudet voimakseen kääntänyt Erkko Väisänen on työskennellyt viihdealalla reilut kymmenen vuotta. Juontokeikat, keikkamyynti ja tapahtumien järjestäminen pitivät aikaisemmin miehen kiireisenä, nyt on oman musiikin aika. Lohikäärmeen siivet ovat kantaneet kiusatun pikkupojan aikuiseksi mieheksi ja toisten auttajaksi.

  Lue lisää
 • Karua ja kaunista

  Karua ja kaunista

  18.3.2020

  Mikko Raudus on 30-vuotias, Lapista kotoisin, mutta nykyään oululaistunut tatuointiyrittäjä. Adhd-diagnoosin saaminen aikuisiällä myllersi Mikon elämän totaalisesti. Matka itsensä tuntemiseen jatkuu edelleen.

  Lue lisää
 • Robin Packalen: "Nappaan asioita kuuntelemalla"

  Robin Packalen: "Nappaan asioita kuuntelemalla"

  18.3.2020

  ”Korvat ja kuunteleminen ovat luovuuteni lähde, eivät silmät ja lukeminen”, Robin Packalen, yksi Suomen valovoimaisimmista popmuusikoista kertoo. Lukivaikeudet eivät ole olleet mikään este menestymiselle.

  Lue lisää
 • Brice Persons: "En ole antanut lukivaikeuksien lannistaa"

  Brice Persons: "En ole antanut lukivaikeuksien lannistaa"

  13.9.2019

  ”Näen kielellisen erityisvaikeuteni haasteena, mutta hyvänä sellaisena. Se on haastanut minut menemään päin omia heikkouksiani ja tappelemaan niitä vastaan.” Näin sanoo helsinkiläinen Brice Persons, jonka mukaan tärkeintä on opetella olemaan ylpeä itsestään juuri sellaisena kuin on.

  Lue lisää
 • Aino Kalliosaari: "En anna kielihäiriön rajoittaa valintojani"

  Aino Kalliosaari: "En anna kielihäiriön rajoittaa valintojani"

  3.5.2019

  Aino Kalliosaaren elämä muuttui, kun hän innostui 1980-luvun musiikista ja tyylistä. Kielenoppimisen ongelmista huolimatta Aino on jo esikoiskirjailija.

  Lue lisää
 • Viivi löysi oman tiensä

  Viivi löysi oman tiensä

  1.1.2018

  Viivi Viita ei ole antanut kielellisen erityisvaikeuden estää omannäköisen elämän rakentamista. Hän työskentelee toiveammatissaan ompelijana ja toimii vapaa-aikanaan vertaisohjaajana.

  Lue lisää