Siirry sisältöön

Aikuisuus

 • Vinkkejä yrittäjän adhd-arkeen

  7.6.2021

  Tunnen paljon sekä yrittäjiä että adhd-oireisia henkilöitä ja kuulun itse molempiin ihmiskummajaisiin. Listasin luonteenpiirteitä, joita yrittäjillä toivotaan olevan sekä adhd-oireisen aikuisen vahvuuksia. Niin kuin voimme todeta, adhd-oireinen on parhaimmillaan täydellinen yrittäjä.

 • ”Olin helpottunut, että en ollutkaan tyhmä”

  7.6.2021

  Vaikka Iida Majava pärjäsi koulussa loistavasti, jatko-opinnot tyssäsivät kerta toisensa jälkeen. Adhd diagnoosin ja ammattilaisten avun ansiosta hän kuitenkin työskentelee nykyään unelma-ammatissaan.

 • Terapia auttoi löytämään omat toiveet

  15.3.2021

  Anni Hämäläinen on vasta aikuistuttuaan ryhtynyt käsittelemään kehityksellisen kielihäiriön aiheuttamia itsetunto-ongelmia. Ovi työelämään on raottunut työhönvalmentajan avulla.

 • Ota apu vastaan työnhaussa

  15.3.2021

  Kehityksellisen kielihäiriön vuoksi oman paikan löytäminen työelämästä voi tuntua erityisen haastavalta. Tukea on kuitenkin saatavilla.

 • Saa väsähtää – Kaisa tasapainoilee tekemisen ja palautumisen välillä

  12.10.2020

  Liikkuva nuorisotyö on iloisen ja empaattisen Kaisa Lähteenmäen unelmatyö. Adhd-diagnoosin saanut Kaisa etsii sopivaa tasapainoa tekemisen ja palautumisen välillä. Lempeys itseä kohtaan on ollut kullanarvoinen oivallus.

 • Adhd ja vaihdevuodet

  9.10.2020

  Vaihdevuosien vaikutusta adhd-oireisiin on alettu tutkia, kun on huomattu adhd-oirekuvan hankaloituvan vaihdevuosien ilmaantuessa.

 • Menneisyys riimittää EWEn räppiä

  5.6.2020

  Koulukiusaamisen ja adhd:n aiheuttamat hankaluudet voimakseen kääntänyt Erkko Väisänen on työskennellyt viihdealalla reilut kymmenen vuotta. Juontokeikat, keikkamyynti ja tapahtumien järjestäminen pitivät aikaisemmin miehen kiireisenä, nyt on oman musiikin aika. Lohikäärmeen siivet ovat kantaneet kiusatun pikkupojan aikuiseksi mieheksi ja toisten auttajaksi.

 • Karua ja kaunista

  18.3.2020

  Mikko Raudus on 30-vuotias, Lapista kotoisin, mutta nykyään oululaistunut tatuointiyrittäjä. Adhd-diagnoosin saaminen aikuisiällä myllersi Mikon elämän totaalisesti. Matka itsensä tuntemiseen jatkuu edelleen.

 • Robin Packalen: "Nappaan asioita kuuntelemalla"

  18.3.2020

  ”Korvat ja kuunteleminen ovat luovuuteni lähde, eivät silmät ja lukeminen”, Robin Packalen, yksi Suomen valovoimaisimmista popmuusikoista kertoo. Lukivaikeudet eivät ole olleet mikään este menestymiselle.

 • Brice Persons: "En ole antanut lukivaikeuksien lannistaa"

  13.9.2019

  ”Näen kielellisen erityisvaikeuteni haasteena, mutta hyvänä sellaisena. Se on haastanut minut menemään päin omia heikkouksiani ja tappelemaan niitä vastaan.” Näin sanoo helsinkiläinen Brice Persons, jonka mukaan tärkeintä on opetella olemaan ylpeä itsestään juuri sellaisena kuin on.

 • Aino Kalliosaari: "En anna kielihäiriön rajoittaa valintojani"

  3.5.2019

  Aino Kalliosaaren elämä muuttui, kun hän innostui 1980-luvun musiikista ja tyylistä. Kielenoppimisen ongelmista huolimatta Aino on jo esikoiskirjailija.

 • Viivi löysi oman tiensä

  1.1.2018

  Viivi Viita ei ole antanut kielellisen erityisvaikeuden estää omannäköisen elämän rakentamista. Hän työskentelee toiveammatissaan ompelijana ja toimii vapaa-aikanaan vertaisohjaajana.