Siirry sisältöön

Vertaistarinat

 • "Päätin saada tyttäreni vielä nauramaan"

  26.11.2021

  Katri Espo-Jäkälä ja Ari Jäkälä ovat käyneet läpi jokaisen vanhemman painajaisen. Kolme vuotta tyttären sairastumisen jälkeen he uskaltavat kuitenkin taas luottaa elämään.

 • Vähitellen takaisin työelämään

  26.11.2021

  Marianne Helmi huomasi aivoverenvuodon jälkeen, ettei omia voimavaroja pidä arvioida liian optimistisesti. Hänen mukaansa työhön palatessa kannattaa olla armollinen itseä kohtaan.

 • ”Verojen maksaminen harmittaa tosi paljon vähemmän”

  26.11.2021

  Porvoolainen Lauri Fagerlund, 38, tuli monelle tutuksi Elossa 24h -dokumenttiohjelmasta. Tv-sarjassa kuvataan suomalaisen terveydenhuollon yhtä vuorokautta eri puolilla Suomea. Sarjassa seurattiin, miten Fagerlundille tehtiin aivojen aneurysmaleikkaus. Leikkauksesta on nyt vuosi ja mies voi hyvin.

 • Toisella kierroksella ja onnellisena siitä

  26.11.2021

  Urheiluhieroja Juha Komulainen sai aivoinfarktin jo 39-vuotiaana. Hän sanoo elävänsä toisella kierroksella, ja siksi jopa onnellisempana kuin ennen. Infarktin vaikutukset eivät kuitenkaan aina näy toisille.

 • Vannoutunut päiväunimies

  26.11.2021

  Toimittaja Matti H. Virtanen oli työpöytänsä ääressä. Juttu oli kesken. Näytöllä oli kuitenkin vain yksi kirjain. Päänsäryt saivat päätepisteen aivoinfarktina. Pelastumisesta hän kiittää pomoaan, vaimoaan ja Hyksiä.

 • Omaan tahtiin takaisin työelämään

  26.11.2021

  Palatessaan työelämään aivoinfarktin jälkeen Harri Kiema on opetellut kuuntelemaan itseään aiempaa tarkemmin. Tärkeänä tukena matkan varrella ovat läheisten lisäksi olleet työnantaja ja työterveyshuolto.

 • ”Tärkeät asiat ovat kodin seinien sisäpuolella”

  26.11.2021

  Mari Mannisen sairastuminen vähän alle kolmekymppisenä laittoi koko neljähenkisen perheen elämän uusiksi. Kuukausia myöhemmin kaikki ovat sitä mieltä, että siitä seurasi myös hyviä asioita. Perhe hitsautui entistä tiiviimmin yhteen.