Siirry sisältöön

Luonnosta terveyttä ja hyvinvointia aivoillesi

29.3.2021

Suomalaisille luonnon rentouttava vaikutus on tuttu. Luonnossa liikkuminen vähentää stressiä, mieli palautuu ja murheet unohtuvat. Liikkuminen luonnossa vaikuttaa positiivisesti aivoihin ja edistää monella tapaa terveyttä. Jo 15-20 minuuttia luonnossa auttaa laskemaan verenpainetta. Kuuntele luontoasiantuntija Risto Lappalaisen ajatuksia luonnon vaikutuksista aivoterveyteen.

Lisää aiheesta

  • Testaa millainen liikkuja olet

    12.7.2023

    UKK-instituutin verkkosivuilla olevalla maksuttomalla sovelluksella voit arvoida, kertyykö sinulle riittävästi viikoittaista liikuntaa. Samalla voit laskea, miten paljon istumista sinulle kertyy yhden päivän aikana.

  • Hengittele, nuuski, maista, möyryä!

    16.1.2020

    Luontoaltistus hoitaa terveyttämme psykologisten, fysiologisten ja sosiaalisten vaikutusväylien kautta. Mutta näiden lisäksi luonnolla on meihin vielä yksi merkittävä vaikutuskanava: mikrobit.

  • Luonnon lahjat: happea, virikettä ja liikettä

    15.1.2020

    Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia on tutkittu systemaattisesti 1980-luvulta, ja 2000-luvulla tutkimus on moninkertaistunut. Yhä vahvemmin näyttää siltä, että aivoterveytemme on monin sitein kytköksissä luontoon.

  • Opeta aivot liikkumaan toistoilla – tai hieman huijaten

    14.1.2020

    Haluatko saada liikunnallisen ihmisen aivot? Se onnistuu kyllä, tarvitaan vain toistoja, toistoja ja toistoja.

  • Tanssi hoitaa aivoterveyttä

    11.1.2019

    Tanssiminen muokkaa aivojen valkeaa ainetta, vähentää stressiä ja kohentaa tasapainoa. Tanssin aivoterveyttä parantavat vaikutukset näkyvät jopa ikääntyneiden tanssinharrastajien aivokuvissa.

  • Paritanssissa yhdistyy liike, musiikki ja kosketus

    11.1.2019

    Tanssi on lääkettä kuormittuneelle mielelle, tietää tanssinopettaja Joonas Kainulainen.

  • Liiku niin kuin tykkäät

    26.10.2018

    Jotta liikkuminen olisi mielekästä, on tärkeää on liikkua tavalla, josta itse pitää. Aivot virkistyvät, kun liikunnan aikana erittyy aivojen henkistä toimintakykyä kohottavia mielihyväaineita, endorfiinejä. Kaikenlainen ruumiillinen rasitus lisää endorfiinien eritystä ja hyvän olon tunnetta.

  • Liikunta käy kuin tanssi

    26.10.2018

    Erityisen edullista liikettä aivoille on tanssi. Siihen yhdistyy liikunnallisuus, aivoja aktivoiva musiikki sekä sosiaalinen puoli ja reagoiminen toisen ihmisen toimintaan.

  • Aivot rakastavat liikuntaa

    26.10.2018

    Aivot hyötyvät siitä, että ihminen liikkuu, niin että hengästyttää, hikoiluttaa ja pulssi nousee. Liikunta pitää verisuonistosta huolta koko kropassa ja hyödyttää samalla pieniä suonia aivoissa.

  • Kohonnut verenpaine talttuu liikuntalääkkeellä

    13.9.2018

    Liikunta voi laskea kohonnutta verenpainetta, joka on aivoverenkiertohäiriöiden suurimpia riskitekijöitä. Tärkeintä on muistaa ottaa "lääke" säännöllisesti.