Siirry sisältöön

Luonnosta terveyttä ja hyvinvointia aivoillesi

29.3.2021

Suomalaisille luonnon rentouttava vaikutus on tuttu. Luonnossa liikkuminen vähentää stressiä, mieli palautuu ja murheet unohtuvat. Liikkuminen luonnossa vaikuttaa positiivisesti aivoihin ja edistää monella tapaa terveyttä. Jo 15-20 minuuttia luonnossa auttaa laskemaan verenpainetta. Kuuntele luontoasiantuntija Risto Lappalaisen ajatuksia luonnon vaikutuksista aivoterveyteen.

 

Lisää aiheesta

 • Lataa aivosi luonnossa

  25.8.2021

  Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltiassa on avattu näyttely, joka johdattaa tutustumaan luonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin.

 • Hengittele, nuuski, maista, möyryä!

  16.1.2020

  Luontoaltistus hoitaa terveyttämme psykologisten, fysiologisten ja sosiaalisten vaikutusväylien kautta. Mutta näiden lisäksi luonnolla on meihin vielä yksi merkittävä vaikutuskanava: mikrobit.

 • Luonnon lahjat: happea, virikettä ja liikettä

  15.1.2020

  Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia on tutkittu systemaattisesti 1980-luvulta, ja 2000-luvulla tutkimus on moninkertaistunut. Yhä vahvemmin näyttää siltä, että aivoterveytemme on monin sitein kytköksissä luontoon.

 • Opeta aivot liikkumaan toistoilla – tai hieman huijaten

  14.1.2020

  Haluatko saada liikunnallisen ihmisen aivot? Se onnistuu kyllä, tarvitaan vain toistoja, toistoja ja toistoja.

 • Tanssi hoitaa aivoterveyttä

  11.1.2019

  Tanssiminen muokkaa aivojen valkeaa ainetta, vähentää stressiä ja kohentaa tasapainoa. Tanssin aivoterveyttä parantavat vaikutukset näkyvät jopa ikääntyneiden tanssinharrastajien aivokuvissa.

 • Paritanssissa yhdistyy liike, musiikki ja kosketus

  11.1.2019

  Tanssi on lääkettä kuormittuneelle mielelle, tietää tanssinopettaja Joonas Kainulainen.

 • Aivot rakastavat liikuntaa

  26.10.2018

  Aivot hyötyvät siitä, että ihminen liikkuu, niin että hengästyttää, hikoiluttaa ja pulssi nousee. Liikunta pitää verisuonistosta huolta koko kropassa ja hyödyttää samalla pieniä suonia aivoissa.

 • Liiku niin kuin tykkäät

  26.10.2018

  Jotta liikkuminen olisi mielekästä, on tärkeää on liikkua tavalla, josta itse pitää. Aivot virkistyvät, kun liikunnan aikana erittyy aivojen henkistä toimintakykyä kohottavia mielihyväaineita, endorfiinejä. Kaikenlainen ruumiillinen rasitus lisää endorfiinien eritystä ja hyvän olon tunnetta.

 • Liikunta käy kuin tanssi

  26.10.2018

  Erityisen edullista liikettä aivoille on tanssi. Siihen yhdistyy liikunnallisuus, aivoja aktivoiva musiikki sekä sosiaalinen puoli ja reagoiminen toisen ihmisen toimintaan.

 • Kohonnut verenpaine talttuu liikuntalääkkeellä

  13.9.2018

  Liikunta voi laskea kohonnutta verenpainetta, joka on aivoverenkiertohäiriöiden suurimpia riskitekijöitä. Tärkeintä on muistaa ottaa "lääke" säännöllisesti.