Verenpaine on pääasia

Ratkeaako aivosuoni, sammuuko sex machine? Kohonneen verenpaineen vaikutukset tuntuvat niin ylä- kuin alapäässä. Mutta itse paine, sehän ei tunnu missään. Vain mittaamalla tiedät. Siispä mittaa, jos toimintakykysi on sinulle kallis.

Mittaaminen

Kohonnut verenpaine on harmillisen salakavala vaiva, sillä se ei tunnu missään. Paineet saattavat olla pilvissä ja siitä huolimatta tunnet olosi hyväksi. Kohonnut verenpaine on kuitenkin vaaraksi aivoillesi. Jotta suurilta vaurioilta säästytään, verenpaineen mittaaminen kannattaa aloittaa jo kolmekymppisenä.

Seksi

Kohonnut verenpaine ei ole se toivotuin kolmas pyörä makuuhuoneessa. Sillä penis on värkki, jonka toiminta on kiinni verisuonista. Jos peniksen suonet eivät ole kunnossa, ei omistajansa seksisuorituksestakaan ole takeita. Erektiota ei kannattaisi riskeerata antamalla kohonneen verenpaineen tulla sotkemaan asioita.

Verenpaine haltuun

Verenpainetta kohottaa perimä ja elintavat. Peritylle riskille ei mahda mitään, mutta sen toteutumista voi huomattavasti ehkäistä terveillä elintavoilla. Kannattaa siis skarpata vähän. Omilla teoilla voit saada verenpaineen ajoissa haltuun.

Lääkkeet ja hoito

Kohonneen verenpaineen hoitaminen on helppoa ja halpaa. Ja se todellakin kannattaa! Sillä jos verenpainetta ei hoideta, riskinä on, että aivojen suuret verisuonet tukkeutuvat tai repeävät. Vaurion sijainnista riippuen seurauksena saattaa olla esimerkiksi puhumisen tai liikkumisen kyvyn menetys. Brutaali totuus on, että ikävimpänä hoitamattoman verenpaineen seurauksena on kuolema.

Uutiset