Siirry sisältöön

Voinko saada kuntoutusta Kelasta?

26.11.2021
Voinko saada kuntoutusta Kelasta?

Olen turkulainen 59-vuotias nainen. Puoli vuotta sitten sain aivoinfarktin ja jouduin jäämään pois työstä ja nyt olen hakemassa työkyvyttömyyseläkettä, koska en enää selviä työssäni. Vaikka olenkin kuntoutunut melko hyvin, on minulla infarktin seurauksena edelleen halvausoireita ja vaikeuksia liikkumisessa. Selviän vielä jotenkin kotona. Sain sairastumisen jälkeen fysioterapiaa sairaalassa, mutta nyt kun olen kotiutunut, ei terapia enää jatku. Onko minulla mahdollisuus saada fysioterapiaa Kelasta, kun kaupungilta sitä ei saa?

Kelasta voi hakea lääkinnällistä kuntoutusta, tässä tapauksessa fysioterapiaa, mikäli sairaus rajoittaa merkittävästi toimintakykyäsi ja tuo vaikeuksia arkipäivästä selviytymisessä. Kelan järjestämä kuntoutus harkitaan aina lääkärinlausunnon perusteella yksilöllisesti. Fysioterapian tarpeen siis arvioi oma lääkärisi, eli käytännössä sinun tulisi varata aika omaan terveyskeskukseen saadaksesi lähetteen Kelan maksamaan fysioterapiaan.

Kun lääkäri on arvioinut fysioterapian tarpeen ja tehnyt siitä lähetteen, voit hakea kuntoutusta Kelasta. Kuntoutusta haetaan lomakkeella KU104. Ennen kuntoutuksen hakemista sinun kannattaa selvittää mahdollinen kuntoutuksen palveluntuottaja. Kun asut Turussa, voit esimerkiksi kysyä Aivoliiton fysioterapeutteja kuntouttamaan sinua.

Palvelupäällikkö Pekka Kankaanpää

Artikkeli on ilmestynyt Aivoterveys-lehdessä 3/2019.

Kuva: Mostphotos

 

Lisää aiheesta