Siirry sisältöön

Näitä ruokia aivot rakastavat

13.9.2018
Näitä ruokia aivot rakastavat

Omega-3 rasvahapot ovat aivoille välttämättömiä. Tärkeimpiä omega-3 lähteitä ovat kalat, kuten lohi ja silakka, sekä kasviöljyt, pähkinät, siemenet ja avokado. Saksanpähkinän on sen hyvien rasvahappojen vuoksi todettu olevan erityisen hyödyllinen aivojen kannalta.

Kasviksista aivoille parhaiksi mainitaan usein parsakaali, kukkakaali, tomaatti ja selleri.

Monet marjat ja hedelmät auttavat pitämään aivot virkeinä päivän aikana. Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat muun muassa puolukka, mustikka, mustaherukka ja granaattiomena. Mustikan on myös todettu ehkäisevän muistin heikentymistä sekä parantavan oppimiskykyä.

Aivoystävällisiä juomia ovat esimerkiksi kahvi, vihreä tee ja kaakao.

Täysjyvätuotteita kannattaa suosia, sillä ne parantavat aivoterveyttä ja niiden sisältämät kuidut parantavat suoliston toimintaa.

Liian suolankäytön sijaan ruokaa kannattaa maustaa muilla mausteilla, esimerkiksi currylla, kurkumalla tai yrteillä.

Kuva: Unsplash

 

Lisää aiheesta