Kello viiden tee -verkkotreffit hallitusaktiiveille

Aivoliiton järjestötiimi järjestää Kello viiden tee -verkkotreffit yhdistysten hallitusaktiiveille joka tiistai ja torstai sekä toukokuussa joka tiistai. Jokaisella treffikerralla on oma ajankohtainen aiheensa, joka on erityisesti suunnattu tietyille yhdistysten vastuuhenkilöille. Treffaamme verkossa ja mukaan voit tulla omalta kotikoneeltasi. Teen (tai kahvin) voit nautiskella omasta lempikupposestasi. Treffeillä on Aivoliiton jäsenyhdistyksien hallitusaktiivien lisäksi Aivoliiton järjestötiimin työntekijöitä.

Kevään 2020 Kello viiden tee -treffit

Kello viiden tee -verkkotreffejä järjestetään toukokuun loppuun asti. Syksyn osalta aikataulut päivittyvät sivuille myöhemmin. Klikkaamalla aihetta pääset mukaan keskusteluun!

Maaliskuu

3.3. tiistai, Puheenjohtajien porinat! Toimintatonnien hakumuistutus /Carita

19.3. torstai, Verkkovinkit yhdistyksille: Etäyhteydet käyttöön! /Johannes ja Sanna
Jaettu materiaali: Viestintätyökalut verkossa

24.3. tiistai, Ajankohtainen yhdistystoiminta: Miten poikkeustilanteessa toimitaan? /Veijo

26.3. torstai, Ajankohtainen yhdistystoiminta: Miten poikkeustilanteessa toimitaan? /Carita

31.3. tiistai, Miten yhdistys voi tukea jäsenistöä? /Risto
Jaettu materiaali: Luontokortit Materiaalisalkun lopussa, "Kello viiden tee -verkkotreffien materiaalit" -otsikon alla

Huhtikuu

2.4. torstai, Yhdistys sosiaalisessa mediassa (somessa) /Sanna

7.4. tiistai, Hallitus toimimaan! /Veijo

9.4. torstai, Miten käytän Kello viiden tee -verkkotreffien tekniikkaa? /Johannes ja Sanna
Jaettu materiaali:Teams-ohjeet yhdistyksille

14.4. tiistai, Taloushallinnon niksit /Veijo ja Carita
Verkkotreffit suunnattu erityisesti: Yhdistysten rahastonhoitajat
Jaettu materiaali: Taloushallinnon niksit Materiaalisalkun lopussa, "Kello viiden tee -verkkotreffien materiaalit" -otsikon alla

16.4. torstai, Yhdistysten liikuntatoiminta /Risto
Verkkotreffit suunnattu erityisesti: Yhdistysten liikuntavastaavat

21.4. tiistai, Juttuvinkkejä jahtaamassa: Ilmianna yhdistyksesi juttuvinkit Aivoliiton lehtiin /Sanna ja Veijo

23.4. torstai, Jäsenrekisterin niksit /Linda ja Carita
Verkkotreffit suunnattu erityisesti: Yhdistysten jäsenrekisterivastaavat

28.4. tiistai, Jäsenrekisterin viestintätyökalut /Linda ja Sanna
Verkkotreffit suunnattu erityisesti: Yhdistysten jäsenrekisteri- ja viestintävastaavat
Jaettu materiaali: Ohjeet Sensen viestintätyökalujen käyttöön

30.4. torstai, Hyvää vappua! Ei verkkotreffejä.

Toukokuu - Huom! Treffit vain tiistaisin

5.5. tiistai, Ryhmälomille rymyämään – Kuinka yhdistyksen ryhmälomaa haetaan/ Peruttu lomautusten vuoksi.

12.5. tiistai, Millainen on reilu yhdistys?/ Carita ja Veijo
Verkkotreffit suunnattu erityisesti: Yhdistysten kaikki hallitusten jäsenet

19.5. tiistai, Tilastot kertovat: Yhdistystoimijoiden vuosi 2019/ Carita ja Veijo
Verkkotreffit suunnattu erityisesti: Yhdistysten kaikki hallitusten jäsenet

26.5. tiistai, Teekuppi nurin: Kokemukset keväästä ja syksyn uutuudet/ Carita ja Veijo

Treffeiltä saat tukea yhdistystoimintaan

Treffien tavoitteena on tukea ja sujuvoittaa yhdistystoimintaa, ennakoida tulevaa ja antaa ideoita sekä vinkkejä yhdistyksen toimintaan. Treffeillä voit vaihtaa ajankohtaisia kuulumisia myös muiden Aivoliiton jäsenyhdistysten hallitusaktiivien kesken.

Miten mukaan? – Käytännön asiat

Aika: Kello viiden tee -treffit alkavat kello 17. Treffien kesto on yhden tunnin, kello 17–18.
Paikka: Tule linjoille tiistaisin ja torstaisin osoitteeseen: bit.ly/kello5tee Osoite ei näytä perinteiseltä linkiltä, sillä se on lyhennetty bit.ly-ohjelman avulla. Bit.ly-osoitteet toimivat kuitenkin normaalin linkin tavoin.
Vinkki: Linjojen sujuvuutta kannattaa testata ennen treffejä. Yhteyksiä voi ottaa jo kello 16.30 alkaen.

Jos linjat jostain syystä takkuavat, soita järjestötiimin jäsenelle, joka verkkotreffi-kerrasta vastaa. Järjestötiimiläisen nimi on mainittu jokaisen verkkotreffien lopussa.

Ohjeet

Verkkotreffit järjestetään Microsoft Teams -ohjelman avulla. Ohjelma on live-video-chat, jossa voi keskustella reaaliajassa. Chatissa voit puhua ja kirjoittaa. Voit osallistua kameran välityksellä tai ilman kameraa.

Sinulla ei tarvitse olla Teams-ohjelmaa asennettuna koneellesi, vaan mukaan voit liittyä verkkosivujen kautta. Kannattaa käyttää Chrome-selainta.

1. Klikkaa bit.ly/kello5tee -osoite auki.
  2. Klikkaa vaihtoehto ”Liity sen sijaan verkossa”.
  3. Jos Teams pyytää lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia, paina ”Salli”.
  4. Olet mukana kokouksessa!
  5. Vinkki: Pidäthän mikrofonisi kiinni, silloin kun et puhu. Näin chat toimii parhaiten.
  6. Vinkki: Parhaiten kokous toimii, kun lataat Teamsin ilmaisohjelman koneellesi. Ohjeita Teamsin ilmaisversion lataamiseen.

Videovinkit Teamsin käyttöön
Äänentoisto Teams-kokouksessa
Teams-kokouksen käyttöpaneeli

Huomioitavaa tekniikasta
Teams-ohjelma toimii eri tavalla erilaisilla alustoilla. Ohjelma ei ole samannäköinen, kun sitä käyttää esimerkiksi tabletti-laitteella tai tietokoneen kautta. Lisäksi eri käyttöjärjestelmissä ohjelma voi näyttää erilaiselta ja se voi käyttäytyä eri tavalla. Käyttöjärjestelmä on erilainen esimerkiksi Applen laitteissa kuin Samsungin tai Honorin laitteissa. Apple-laitteiden käyttöjärjestelmä on nimeltään iOS. Muut laitteet käyttävät Android-käyttöjärjestelmää. Kaikki nämä eroavaisuudet laitteissa vaikuttavat myös Teams-ohjelman käyttökokemukseen.

Aiheeseen liittyvät