Tarjoamme vertaistukea AVH:n sairastaneille ja läheisille

Vertaistuki auttaa sairastunutta ja läheistä muodostamaan käsitystä siitä uudesta elämää muuttavasta tilanteesta, mihin ihminen on joutunut. Kiteytettynä se on läsnäolon, valon ja toivon tuomista ihmistä ahdistavaan tilanteeseen.

Aivoliitossa vertaistukea tarjotaan monella tapaa

Henkilökohtainen vertaistuki

Voit hakea henkilökohtaista vertaistukea Aivoliiton vertaistukihenkilövälityksen kautta koko Suomen alueelta. Vertaistukihenkilöt ovat koulutettuja ja vaitiolovelvollisia henkilöitä.

Henkilökohtaista vertaistukea voit hakea sähköpostilla Enable JavaScript to view protected content.

Vertaistukea ryhmistä

Lähellä sinua toimii Aivoliiton jäsenyhdistysten ryhmiä, kerhoja ja liikuntaryhmiä. Lue lisää vertaistukiryhmien toiminnasta.

Vertaistukea läheisille verkossa
AVH-läheisten verkkoillat: pääsääntöisesti joka kuukauden toisena maanantai-iltana linjoilla kokoontuvat eläkeikäisen läheiset ja saman viikon torstai-iltana työikäisten läheiset. Kuukauden kolmantena keskiviikkona on oma ilta sairastuneen lapsen tai nuoren vanhemmille. Lue lisää verkkoilloista.

Työikäisten AVH:n sairastaneiden toiminta

Aivoliitolla on työikäisille AVH:n sairastaneille valtakunnallista toimintaa. Lisäksi työikäisille on omia paikallisia ryhmiä sekä oma Facebook-sivu.

Vertaistukea afaattisille henkilöille

Juttu-tupa-toiminta on tarkoitettu afaattisille henkilöille. Juttu-tupia toimii jo yli 40 paikkakunnalla Suomessa. Lisätietoa Juttu-tupa-toiminnasta.

Haluatko vertaistukijaksi?

Kiinnostuitko itse vertaistukitoiminnasta? Aivoliitto kouluttaa vuosittain uusia vertaistukijoita.

 

Aiheeseen liittyvät