Koppi arjesta – sujuvaa arkea työikäisille

Oletko AVH:n sairastanut työikäinen ja asut Pirkanmaalla tai Pohjois-Pohjanmaalla? Selvisitkö sairaudesta ulkopuolisen silmin ”vähällä”, mutta arkesi tuntuu kuitenkin haastavammalta kuin ennen?

AVH muuttaa elämää, vaikka sairauden jälkioireet olisivatkin lieviä. Jälkioireiden aiheuttamia muutoksia arjessa voi olla myös vaikea tunnistaa, etenkin jos oireet ovat näkymättömiä.

Seuraavien kysymysten avulla voit pohtia aiheuttaako AVH haasteita sinun arkeesi:

- Oletko jatkuvasti väsynyt?
- Onko työtehtävien tai arjen asioiden hoitaminen hidastunut tai hankaloitunut?
- Onko sinulla ongelmia muistamisessa tai sanojen löytämisessä?
- Tuntuuko keskittymiskykysi kadonneen?
- Jääkö asioiden aloittaminen ajatuksen asteelle?
- Mietityttääkö työhönpaluu tai työssä jaksaminen?
- Palaako pinnasi helposti?
- Onko mielesi usein maassa?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, Koppi arjesta -ryhmä voisi olla sinun juttusi! Ryhmässä saat tietoa ja tukea sujuvampaan arkeen sekä tapaat muita samassa tilanteessa olevia.

Koppi arjesta -ryhmät Tampereella ja Oulussa syksyllä 2022 – hae mukaan!

Koppi arjesta-ryhmä on tarkoitettu työikäiselle sairastaneelle, jolla sairauden jälkioireet ovat lieviä ja näkymättömiä. Ryhmä on suunnattu ensisijaisesti heille, jotka eivät ole moniammatillisen kuntoutuksen piirissä.

Ryhmän tavoitteena on auttaa tunnistamaan AVH:n jälkioireiden aiheuttamia muutoksia, tukea muuttuneen elämäntilanteen ymmärtämisessä ja hyväksymisessä sekä saada vertaistukea muilta saman kokeneilta. Ryhmä kokoontuu kolmen kuukauden ajan. Tapaamisissa on mukana myös Aivoliiton vertaistukihenkilöitä tai kokemustoimijoita. Ryhmän sisältöä suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaisesti ja ryhmä on mahdollista toteuttaa myös ilta-aikaan. Ryhmä voi kokoontua myös verkossa. Ryhmän koko on 6–10 henkilöä ja se on osallistujille maksuton.

Ensimmäiset Koppi arjesta -ryhmät alkavat Tampereella ja Oulussa syyskuussa. Vuosina 2023–2024 ryhmiä järjestetään Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla keväisin ja syksyisin. Ryhmiin on jatkuva haku.

Tulosta tästä Koppi arjesta -ryhmäesite

Jätä yhteydenottopyyntö tai soita, niin jutellaan sopisiko Koppi arjesta -ryhmä juuri sinulle!

Koppi arjesta -hanke toteutetaan vuosina 2022–2024. Hankkeella on STEA:n rahoitus.