Koppi arjesta – sujuvaa arkea työikäisille

Oletko AVH:n sairastanut työikäinen ja asut Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla tai Kanta-Hämeessä? Selvisitkö sairaudesta ulkopuolisen silmin ”vähällä”, mutta arkesi tuntuu kuitenkin haastavammalta kuin ennen?

AVH muuttaa elämää, vaikka sairauden jälkioireet olisivatkin lieviä. Jälkioireiden aiheuttamia muutoksia arjessa voi olla myös vaikea tunnistaa, etenkin jos oireet ovat näkymättömiä.

Seuraavien kysymysten avulla voit pohtia aiheuttaako AVH haasteita sinun arkeesi:

- Oletko jatkuvasti väsynyt?
- Onko työtehtävien tai arjen asioiden hoitaminen hidastunut tai hankaloitunut?
- Onko sinulla ongelmia muistamisessa tai sanojen löytämisessä?
- Tuntuuko keskittymiskykysi kadonneen?
- Jääkö asioiden aloittaminen ajatuksen asteelle?
- Mietityttääkö työhönpaluu tai työssä jaksaminen?
- Palaako pinnasi helposti?
- Onko mielesi usein maassa?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, Koppi arjesta -ryhmä voisi olla sinun juttusi! Ryhmässä saat tietoa ja tukea sujuvampaan arkeen sekä tapaat muita samassa tilanteessa olevia.

Koppi arjesta -ryhmät Tampereella, Oulussa ja Hämeenlinnassa – hae mukaan!

Koppi arjesta -ryhmä on tarkoitettu työikäiselle AVH:n sairastaneelle, jolla sairauden jälkioireet ovat lieviä ja näkymättömiä. Ryhmä on suunnattu ensisijaisesti heille, jotka eivät ole moniammatillisen kuntoutuksen piirissä.

Ryhmän tavoitteena on auttaa tunnistamaan AVH:n jälkioireiden aiheuttamia muutoksia, tukea muuttuneen elämäntilanteen ymmärtämisessä ja hyväksymisessä sekä saada vertaistukea muilta saman kokeneilta.

Ryhmässä käsiteltävät teemat ja käytännön vinkit tukevat arjen sujumista. Keskustelun aiheina ovat esimerkiksi työhönpaluu tai -palaamattomuus, väsymys, muistin ongelmat, läheissuhteet sekä mielen hyvinvointi ja hyvä aivoterveys.

Tapaamisissa on mukana myös Aivoliiton vertaistukihenkilöitä tai kokemustoimijoita. Ryhmä kokoontuu noin kolmen kuukauden ajan ja on osallistujille maksuton.

Järjestämme päivä-, ilta- ja verkkoryhmiä. Verkkoryhmä mahdollistaa osallistumisen myös muualta maakunnasta. Ryhmän koko on 6–10 henkilöä.

Ryhmiin on jatkuva haku.

Tulosta tästä Koppi arjesta -ryhmäesite

Jätä yhteydenottopyyntö tai soita, niin jutellaan sopisiko Koppi arjesta -ryhmä juuri sinulle!

Koppi arjesta -hanke toteutetaan vuosina 2022–2024. Hankkeella on STEA:n rahoitus.