Tukea jäsenyhdistyksille ja vapaaehtoisille

Autamme ja tuemme jäsenyhdistyksiämme

  • yhdistyksen hallinnon pyörittämisessä
  • yleisesti vapaaehtoistoimintaan ja vapaaehtoisten kouluttamiseen liittyen
  • Sense-jäsenrekisterin hyödyntämiseen yhdistystoiminnassa
  • yhdistyksen tiedottamisen tai viestintämateriaalien kanssa
  • Aivoliiton hankkeet

Neuvonta ja tuki jäsenyhdistysten hallinnosta vastaaville

Neuvomme, ohjaamme ja koulutamme jäsenyhdistyksiä hallinnollisissa asioissa, joita ovat esimerkiksi jäsenjärjestöavustusten hakeminen ja selvitykset, toimintatilastot, säännöt, hallintokäytännöt ja päätöksenteko. Tuemme myös jäsenyhdistysten aluekerhojen toimintaa.

Toteutamme jäsenyhdistyksille suunnatut järjestöpäivät sekä hallitusaktiiveille tarkoitetut Kello viiden tee -verkkotreffit. Tarpeen mukaan perehdytämme myös hallitustyöskentelyyn. Mahdollistamme kohtaamisia ja keskusteluareenoita jäsenyhdistysten luottamushenkilöille.

Yhdistystoiminta on jatkuvassa muutoksessa; tätä päivää ja tulevaisuutta visioidaan yhteistyössä jäsenyhdistysten luottamustoimijoiden kanssa.Yhdistystoimija-verkkokoulutuksen kautta saat perustiedot ja taidot, joita tarvitaan yhdistyksen tai pienen järjestön toiminnan pyörittämisessä.

Neuvonta ja tuki vapaaehtoisille

Vapaaehtoisille suunnattuihin palveluihin kuuluvat muun muassa uusien kerhon- ja ryhmänohjaajien sekä vertaistukihenkilöiden koulutukset, vapaaehtoisille suunnatut lisäkoulutukset ja tapahtumat sekä henkilökohtainen tuki vapaaehtoisille. Koulutusten tavoitteena on tarjota vapaaehtoisille mahdollisuus oppia uutta ja ylläpitää osaamista. Vapaamuotoisemmat tapahtumat tarjoavat lisäksi mahdollisuuden verkostoitua ja tavata muita vapaaehtoisia.

Neuvonta ja tuki Sense-jäsenrekisterin käyttäjille

Autamme ja opastamme yhdistysten jäsensihteereitä Sense-jäsenrekisterin käytössä.

Neuvonta ja tuki tiedottamiseen ja viestintämateriaaleihin

Yhdistyksillä on mahdollisuus saada apua ja tukea tiedotus- ja viestintäasioihin. Tiedotukseen ja viestintään liittyviä asioita ovat muun muassa yhdistysten esitteet, roll-up-telineet, yhdistysten Yhdistysavain-kotisivut sekä sosiaalinen media, esimerkiksi Facebook. Apua saa myös erilaisten tekstien kirjoittamiseen ja oikolukuun.

Jäsenyhdistykset voivat tilata Aivoliiton koostamia materiaaleja ilman toimituskuluja joko verkkokaupasta tai ottamalla meihin muuten yhteyttä. Jäsenyhdistykset saavat alennusta maksullisista materiaaleista ja muista tuotteista.

Neuvonta ja tuki yhdistyksille Aivoliiton hankkeilta

Aivoliiton hankkeet kehittävät uusia palveluita ja toimintoja havaittuun tarpeeseen. Nämä tukevat myös yhdistysten toimintaa tuottamalla uutta materiaalia ja valmiita toimintamalleja niin yhdistysten, kohderyhmien kuin liiton tarpeisiin. Lue lisää Aivoliiton käynnissä olevista hankkeista.

Yhteystietomme löydät sivun lopusta.

Aiheeseen liittyvät