Puheenjohtajien iltakahvit

Joka kuukauden viimeinen keskiviikko kello 18–19.30 Aivoliiton jäsenyhdistysten varsinaisilla puheenjohtajilla on mahdollisuus tavata toisiaan verkossa ja keskustella kollegoiden kanssa yhteisistä ajankohtaisista asioista ja jakaa kokemuksia iltakahvien äärellä.

Syksyn 2021 iltakahvit

Verkkotapaaminen on kertaluontoinen suljettu istunto, johon osallistujat tuovat keskustelunaiheet tullessaan. Aiheet voivat olla pieniä ja isoja – huonoja ei ole!

Iltakahvit höyryävät:
25.8.
29.9.
27.10.
24.11.
15.12.
Joulukahvit

Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia.

Iltakahveilla puheenjohtajilla on mahdollisuus vertaistukeen

Mitä: Puheenjohtajien iltakahveilla jäsenyhdistysten varsinaisilla puheenjohtajilla on mahdollisuus tavata toisiaan ja keskustella.

Kenelle: Jäsenyhdistysten varsinaiset puheenjohtajat.

Tavoite: Tavoitteena on tarjota mahdollisuus vertaistukeen ja siten vahvistaa puheenjohtajan työroolia ja sitoutumista tehtävään.

Milloin: Syksyllä 2021 iltakahvit höyryävät 25.8.–15.12. joka kuukauden viimeinen keskiviikko kello 18–19.30.

Missä: Verkossa, Teams-alustalla. Linjoille pääset bit.ly/pj-iltakahvit linkistä. Iltakahveille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Miten mukaan? – käytännön asiat

Aika: Puheenjohtajien iltakahvit kestävät puolitoista tuntia, kello 18–19.30.
Paikka: Tule linjoille osoitteeseen: bit.ly/pj-iltakahvit. Osoite ei näytä perinteiseltä linkiltä, sillä se on lyhennetty bit.ly-ohjelman avulla. Bit.ly-osoitteet toimivat kuitenkin normaalin linkin tavoin. Iltakahveille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.
Vinkki: Linjojen sujuvuutta kannattaa testata ennen iltakahveja.

Jos linjat jostain syystä takkuavat, soita järjestösuunnittelijalle. Yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta.

Ohjeet

Iltakahvit järjestetään Microsoft Teams -ohjelman avulla. Ohjelma on live-video-chat, jossa voi keskustella reaaliajassa. Chatissa voit puhua ja kirjoittaa. Voit osallistua kameran välityksellä tai ilman kameraa.

Sinulla ei tarvitse olla Teams-ohjelmaa asennettuna koneellesi, vaan mukaan voit liittyä verkkosivujen kautta. Kannattaa käyttää Chrome-selainta.

  1. Klikkaa bit.ly/pj-iltakahvit-osoite auki.
  2. Klikkaa vaihtoehto ”Jatka tällä selaimella”.
  3. Jos Teams pyytää lupaa käyttää kameraa ja mikrofonia, paina ”Salli”.
  4. Olet mukana kokouksessa!
  5. Vinkki: Pidäthän mikrofonisi kiinni, silloin kun et puhu. Näin chat toimii parhaiten.
  6. Vinkki: Kun pyydät puheenvuoroa, klikkaathan käden kuvaa Teamsissa.
  7. Vinkki: Parhaiten kokous toimii, kun lataat Teamsin ilmaisohjelman koneellesi. Ohjeita Teamsin ilmaisversion lataamiseen.

Videovinkit Teamsin käyttöön
Äänentoisto Teams-kokouksessa
Teams-kokouksen käyttöpaneeli

Huomioitavaa tekniikasta
Teams-ohjelma toimii eri tavalla erilaisilla alustoilla. Ohjelma ei ole samannäköinen, kun sitä käyttää esimerkiksi tabletti-laitteella tai tietokoneen kautta. Lisäksi eri käyttöjärjestelmissä ohjelma voi näyttää erilaiselta ja se voi käyttäytyä eri tavalla. Käyttöjärjestelmä on erilainen esimerkiksi Applen laitteissa kuin Samsungin tai Honorin laitteissa. Apple-laitteiden käyttöjärjestelmä on nimeltään iOS. Muut laitteet käyttävät Android-käyttöjärjestelmää. Kaikki nämä eroavaisuudet laitteissa vaikuttavat myös Teams-ohjelman käyttökokemukseen.

 

Aiheeseen liittyvät