Arjen vinkit vanhemmille

Arjen vinkit vanhemmille -toiminta tarjoaa vanhemmille sekä lapsen muulle lähiyhteisölle tukea ja neuvontaa arkeen jo siinä kohtaa, kun herää huoli lapsen kielenkehityksestä tai diagnoosi kehityksellisestä kielihäiriöstä on vasta varmistunut.

Toimintaan voi osallistua verkossa, jossa vertaisryhmät sekä vanhemmille että ammattilaisille. Lisäksi järjestämme Vinkkipäiviä ja -iltoja eri puolella Suomea ja verkkotapahtumina. Tuotamme myös arkeen soveltuvaa materiaalia ja vinkkejä kielen kehityksen tukemiseen materiaalisivuillemme.

Kevään 2024 toiminta

  • Vinkki-illat ja -iltapäivät

Vinkki-illoista ja -iltapäivistä saat keinoja ja vinkkejä lapsen kielenkehityksen ja oppimisen tukemiseen arjessa.Tilaisuudet on tarkoitettu vanhemmille, joilla on huoli lapsensa puheen ja kielenkehityksestä. Myös ammattilaiset, jotka kohtaavat arjessa lapsia, joilla on puheen ja kielenkehityksen haasteita, ovat tervetulleita mukaan.

Kevään tilaisuuksien teemat ja ajankohdat löydät esitteestä:
Vinkki-illat ja -iltapäivät lapsen kielenkehityksen tueksi keväällä 2024 (pdf)

Ilmoittaudu mukaan Aivoliiton tapahtumakalenterin kautta.

  • Vertaistukea verkossa

Vertaistukea vanhemmille:

Arjen vinkit vanhemmille -ryhmä on suljettu keskusteluryhmä Facebookissa. Ryhmässä vanhemmat voivat jakaa kokemuksia ja ajatuksia elämästä, johon kehityksellinen kielihäiriö vaikuttaa. Ryhmässä voidaan myös jakaa arjen sujumista helpottavia vinkkejä, joista esimerkiksi oma perhe on hyötynyt. Ryhmän ylläpitäjiä ovat Aivoliiton työntekijät.

Vertaistukea ammattilaisille:

Myös ammattilaisille on oma ryhmä Arjen vinkit ammattilaisille Facebookissa. Ryhmä on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät perheiden tai lasten ja nuorten kanssa, joilla on kehityksellinen kielihäiriö tai epäily siitä. Ryhmässä voi jakaa ja saada arjen vinkkejä omaan työhön, jakaa hyviä kokemuksia sekä käytänteitä sekä verkostoitua muiden kanssa.

Katso seuraavien vinkkitapahtumien ajankohdat tapahtumakalenterista ja ilmoittaudu mukaan.

Vinkkipäiviin ja -iltoihin osallistuneet kertovat:

Saatiin paljon uutta tietoa ja vinkkejä, joita on helppo ottaa käyttöön omassa arjessa.

Konkreettista ja matalan kynnyksen neuvontaa arjen tilanteisiin.

Asiantuntevat, innostavat ja perheitä arvostavat kouluttajat.

Hymyssä suin menin kotiin!

Kerromme toiminnastamme ja tilaisuuksista näillä verkkosivuilla sekä Aivoliitto Facebook ja Instagram sivuilla.

Aiheeseen liittyvät