Tietoa afasiasta

Tietoa ja tarinoita afasiasta

Onko lääkärin tai puheterapeutin lausunto vaikea ymmärtää? Ota afasian termipankki avuksesi. Siirry termipankkiin tästä.

Tietoa afasiasta eri kielillä. Aphasia in many languages. Information om afasi på flera olika språk. (linkki vie ulkoiselle sivulle)

Siirry tästä lukemaan afasia-esitteitä.


Videoita afasiasta

Anna aikaa! Afasia vaikeuttaa digitaaliseen maailmaan osallistumista.


Pala palalta, eväitä elämään – Afasia

Neurologisten vammaisjärjestöjen Pala palalta, eväitä elämään -dokumentti kertoo, miten elämä rakentuu uudelleen, kun itsellä tai läheisellä todetaan neurologinen sairaus tai vamma.

Tässä jaksossa pääosassa on henkilö, jolla on afasia.


Timon tarina

Timo sairastui aivoverenkiertohäiriöön jonka seurauksena hän sai sujumattoman afasian. Videolla Timo kertoo miten afasia vaikuttaa hänen elämäänsä ja miten hän on kuntoutunut. Voit katsella videon klikkaamalla kuvaa.


Peterin tarina

Peter sairastui aivoverenkiertohäiriöön ja sai sen seurauksena sujumattoman afasian. Videolla Peter kertoo kuinka afasia vaikuttaa hänen elämäänsä sairastumisen alkuaikoina ja tällä hetkellä. Voit katsella videon klikkaamalla kuvaa.

Kuvitettu afasia-esite

Esite auttaa ymmärtämään afasian erilaisia oireita. Sopii luettavaksi sairastuneelle itselleen.

Tietoa afasiasta

Termipankki

Kesytetään afasia

Afasia muuttaa elämää. Minua auttaa kun: kohtaamme kasvotusten, annat minulle aikaa vastata, käytät keskustelun apuna kuvia ja piirtämistä, teet puheesta näkyvää eleillä ja kuvilla, puhut selkeästi. Olen edelleen minä.

 

Aiheeseen liittyvät