Talvi ja joulu

Talvinen maisemakuva. Lunta, kuusia ja mökki. Sininen taivas.


Piilosana: talviurheilua

Keksitkö, mitkä talviset urheilulajit on piilotettu tähän hirsipuu-tehtävään?

c94ebbaa2ac447ad9d2906c473e15279Talviurheilua


Jouluinen piilosana:

Arvaatko, mitkä jouluiset sanat löytyvät piilosanasta? Arvaa kirjain kerrallaan yksin tai kaverin kanssa. Tämä tehtävä sopii hyvin myös etä-videopuheluiden yhteiseksi aktiviteetiksi joulun aikaan:

icon.png|1omhwxl4ub6c7qbjdg8bmyw2.pngJouluinen piilosana (Wordwall-tehtävä, avautuu uuteen ikkunaan)


Jouluenkeli:

Tehkää yhdessä jouluenkeli. Yhteisen tekemisen kautta syntyy mukavaa yhdessäoloa ja vuorovaikutusta. Keskustelkaa samalla, laitatteko enkelin kuusen oksalle vai lahjaksi ystävälle. Entä millaisen paperin valitset?

Paperienkeli kuusen oksalla Tulosta jouluenkelin askarteluohje (pdf)


Joulubingo:

Tulosta bingo paperille tai avaa tiedosto kännykän tai tabletin näytölle. Löydätkö joulun merkit esimerkiksi kauppareissun aikana? Merkitse löytämäsi merkit päivämäärällä, raksilla tai ottamalla kuva bongauksestasi. Voit myös ottaa kisan kaverin kanssa: kumpi saa nopeammin bingorivin tai koko taulukon valmiiksi? Tai valitse itse ennen retkeä, mitkä kohteet haluat etsiä. Sopii kaikenikäisille. (Bingoalusta tehty Papunetin kuvatyökalulla)

Jouluinen bingoalusta. Juhlapöydän konvehteja, ikkunatähti, joulukukka, tonttulakki, glögi, kynttelikkö, kynttilä, piparitalo, joulukuusi, joulupallo, tonttu, joululahjaTulosta Joulubingo (pdf-tiedosto)


Ystävänpäivän jana

Ystävänpäivään sopivia janakysymyksiä. Liiku janalla ja kerro -tehtävät sopivat tehtäväksi pienessä porukassa. Kysymyksiin vastaamiseksi ei tarvita sanoja, vaan niihin voi vastata liikkumalla vastauksen luo tai osoittamalla vastauksen kädellä. Voit myös jäädä janan keskelle. Tulosta vaihtoehdot, aseta ne lattialle, ulkona maahan, pöydälle tai seinälle ja laittakaa peli käyntiin. Jana toimii myös videopuhelussa, jolloin mielipiteen voi näyttää käden ylä-ala-suunnalla.

Tulosta tästä ystävänpäivän jana (pdf)


 

Aiheeseen liittyvät