Sovellukset

Tälle sivulle on koottu erilaisia edullisia sovelluksia, joita voi käyttää vuorovaikutuksen ja kielellisen harjoittelun tukena. Kaikki sovellukset toimivat Ipadilla, osa toimii myös Android-tableteilla ja tietokoneella.


Sanapsis+

Ohjelma kotiharjoittelun tueksi. Harjoitusten kohteena puhuminen, kuunteleminen, lukeminen ja kirjoittaminen.

Ohjelman voi ladata tabletille (ipad tai android-pohjainen). Lisätietoja Sanapsiksen sivuilta.


Notability

Klikkaa kuvaa, katso video


Monipuolinen muistiinpanosovellus, johon voi piirtää, lisätä kuvia, kirjoittaa ja äänittää. Muistiinpanoja voi myös jakaa ja tulostaa. Ota ipadilla kuva, lisää se ohjelmaan ja piirrä ja kirjoita kuvan päälle. Kätevä keskustelun ja muistin tuki!

Käyttövinkkejä

  • Valkotaulu-ohjelmaan keskustelukumppani voi piirtää vaihtoehtoja keskustelun tueksi. Esimerkiksi kysymyksessä "Haluatko tänään lähteä kirjastoon, vai kahvilaan?" Voi piirtää tueksi kirjan ja kahvikupin. Valkotaulu-ohjelma toimii kuin piirrospaperi, mutta paperi tai kynän muste ei lopu kesken!
  • Hankalat tilanteet voidaan selvittää piirtämällä. Piirretään puheen rytmissä. Käydään läpi, mitä on tapahtunut ja kerrotaan, miten voi seuraavalla kerralla toimia. Näin voi valmistautua myös uusiin tai haastavampiin keskustelutilanteisiin, kuten lääkärikäyntiin tai vakuutusneuvotteluun. Lisää piirtämisen yhteyteen myös yksittäisiä sanoja.
  • Kokeile myös piirrä ja arvaa -leikkiä. Yksi piirtää ja toinen arvaa, mitä piirretään. Ota aluksi harjoitukseen mukaan kuvat, joita voi käyttää arvaamisen ja piirtämisen tukena. Esimerkiksi Piirrä-näyttele-ääntele- pelin kuvat ovat hyviä!

Lataa Appstoresta


My Own Interactions - MOI

Klikkaa kuvaa, katso video


Suomalaisten kehittämä kalenterisovellus, joka on käyttöominaisuuksiltaan erittäin selkeä ja monipuolinen. Soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Kalenterissa voi käyttää kuvaa, piirtämistä, ääntä ja ideota. Toimii sähköisen kalenterin tapaan, joten menneisiin asioihin voi palata ja tulevaisuutta suunnitella. Huom. Toimii vain Ipadilla!

Käyttövinkkejä

  • Hyödynnä omia kuvia, videoita. Kuvaa ja videoi arjen toimintoja. Tarvittaessa voit myös tulostaa päivittäisiä tapahtumia tai tehdä niistä kirjan (BookCreator).

Lataa Appstoresta

 

Aiheeseen liittyvät