Asiointi

Vinkkejä asiointitilanteisiin.


Puhevammaisten tulkkauspalvelu

Kelan tulkkauspalvelu puhevammaisille on tarkoitettu myös henkilöille joilla on afasia! Puhetulkista voi olla paljon apua erilaisissa asiointitilanteissa ja niihin valmistautumisessa. Tutustu palveluun Kelan sivuilla. Palvelun hakemiseen tarvitset lausunnon tulkkauksen tarpeesta esimerkiksi puheterapeutilta tai lääkäriltä.


Tulostettava asioimiskansio

Asioimiskansion sanasto auttaa kodin ulkopuolisissa tilanteissa ja asioinnissa. Voit muokata sanastoa Powerpoint-ohjelmalla tai tulostaa valmiin PDF-tiedoston ja koota kansioksi. Kansion avulla voit valmistautua asioimistilanteisiin jo etukäteen. Muista harjoitella kansion käyttöä rauhassa ja käytä tarvittaessa apuna myös puhevammaisten tulkkauspalvelua. Linkki asioimiskansioon (vie ulkoiselle sivulle).

asioimiskansio_3.jpeg

(Kuva: Papunet)


Puhetta terveydestä

Ota käyttöösi kuvatuki terveydenhuollon keskusteluihin. Kuvatuen avulla voi kuvailla oireita ja tunteita, jos sanallinen asioiden kuvailu tuottaa haastetta. Tarkoitettu henkilöille joilla on afasia, sekä heidän kanssaan työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille. Tulosta ja ota vapaasti käyttöösi!

Puhetta terveydestä-materiaalin kansilehti. Potilas ja lääkäri kuvassa vierekkäin. Kuvatuki terveydenhuollon keskusteluihin. Avuksi henkilölle, jolla on afasia.


Koronaviruksesta afasiaystävällisesti

Afaattisten ihmisten voi olla vaikea seurata yleiskielisiä uutisia. He eivät välttämättä tiedä mitä koronavirus tarkoittaa, tai miten nyt tulee toimia. Käänsimme afasiaystävällisen korona-tiedotteen avuksi tiedon jakamiseen. Tiedote on tehty keväällä 2020.

Aiheeseen liittyvät