Siirry sisältöön
12.10.2023

Osallistu tutkimukseen edunvalvonnasta

EDUPA-tutkimushankkeessa selvitetään yleisen edunvalvonnan laatua ja toimivuutta. Keräämme kokemuksia ja tietoa edunvalvontapalvelujen toteutumisesta ja tarkastelemme myös palveluiden alueellisia eroja. Tutkimuksen tulokset auttavat kehittämään yleistä edunvalvontaa.

Hanketta rahoittaa valtioneuvosto ja sen toteuttavat yhteistyössä Owal Group ja Itä-Suomen yliopiston Hyvinvointioikeuden keskus.

Tule haastateltavaksi

Etsimme tutkimukseen haastateltaviksi henkilöitä, joiden läheiselle on määrätty yleinen edunvalvoja. Voit olla esimerkiksi puoliso, sisar, lapsi, muu perheenjäsenen, ystävä tai muu läheinen.

Haastattelut pyritään toteuttamaan etäyhteydellä, mutta myös kasvokkain vuorovaikutuksessa tapahtuva haastattelu on mahdollinen. Haastattelu kestää arviolta 1-1,5 tuntia. Haastattelu on vapaamuotoinen keskustelu, eikä siihen tarvitse valmistautua etukäteen. Kaikki tiedot, joista keskustellaan, ovat luottamuksellisia.
Luvallasi haastattelu nauhoitetaan. Tallenteet siirretään välittömästi suojatulle palvelimelle, minkä jälkeen ne tuhotaan tallentimista. Tutkimuksen tuloksia esitellään muun muassa tutkimusraportissa, artikkeleissa ja esitelmissä. Tutkimustulosten raportointi tapahtuu siten, että haastateltuja tai haastattelussa mainittuja henkilöitä ei voida tunnistaa. Tutkimusaineistoa säilytetään ja käsitellään voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti huomioiden henkilötiedoista ja yksityisyyden suojasta annetut määräykset. Säilytys tapahtuu suojatuissa tietojärjestelmissä.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tutkimukseen osallistumisesta ei makseta palkkiota. Voit myös keskeyttää tai peruuttaa haastattelun ilmoittamatta siihen syytä.

Ota yhteyttä
Toivottavasti kiinnostuit tutkimuksesta ja voisit osallistua haastatteluun. Voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteeseen Enable JavaScript to view protected content. tai puhelimitse 040 58 121 51.

Hankkeen tutkijat
Henna Nikumaa
vanhuusoikeuden tutkija
Itä-Suomen yliopisto
p. 040 58 121 51
Enable JavaScript to view protected content.

Minna Mayer
manager
Owal Group
p. 040 709 689
Enable JavaScript to view protected content.