21.10.2019

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin Aivoliiton palvelut oy:lle

Valtakunnallisesti toimivalle Aivoliiton palvelut oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Aivoliitto tuottaa moniammatillista ja osaavaa kuntoutuspalvelua, sopeutumisvalmennuskursseja sekä laadukkaita koulutuspalveluita ammattilaisille.

Aivoliitto on ollut vuosikymmeniä vahva asiantuntija ja osaaja aivoverenkiertohäiriöihin, afasiaan ja kehitykselliseen kielihäiriöön liittyen ja se on järjestänyt sopeutumisvalmennuskursseja jo liki neljän vuosikymmenen ajan. Aivoliitolle on ensiarvoisen tärkeää, että sen kohderyhmät saavat parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen. Perheet, joissa lapsella on kehityksellinen kielihäiriö tarvitsevat paljon tietoa ja tukea arjen sujumiseksi. Aivoliiton palvelut oy tuottaa mm. sopeutumisvalmennusta, avoterapiaa, puhevammaisten tulkkauspalveluita ja kommunikaatio-ohjausta, asumis- ja avopalveluita nuorille sekä ammattilaisten koulutusta.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Aivoliiton palvelut on perustettu tuottamaan laadukkaita palveluita aivoverenkiertohäiriön sairastaneille ja perheille, joissa lapsella on kehityksellinen kielihäiriö. Meillä Suomessa noin 25 000 henkilöä sairastaa aivoverenkiertohäiriön vuosittain ja kehityksellinen kielihäiriö vaikuttaa noin 270 000 henkilön elämässä. Palveluille on siis suuri tarve. Yhteiskunnallinen yritys -merkki antaa meille luotettavan keinon viestiä vastuullisista palveluistamme ja kertoo myös toimintaperiaatteestamme tuottaa yhteistä hyvää edustamillemme ryhmille, toteaa toimitusjohtaja Pekka Kankaanpää, Aivoliiton palvelut oy:stä.

– Yhteiskunnallisten yritysten liiketoiminnassa näkyy niiden ympärilleen tuottama yhteinen hyvä ja toiminnan vastuullisuus, mikä on myös Aivoliiton palvelut oy:n toiminta-ajatuksessa, kertoo markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Lisätietoja

Pekka Kankaanpää, toimitusjohtaja, Aivoliiton palvelut oy, Enable JavaScript to view protected content., 040 731 3592

Niina Ollikka, markkinointipäällikkö, Yhteiskunnallinen yritys -merkki, Suomalaisen Työn Liitto, Enable JavaScript to view protected content., 040 674 8773

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.yhteiskunnallinenyritys.fi. Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan. www.suomalainentyo.fi

Aivoliiton palveluiden toiminnan keskiössä on sairastuneiden ja läheisten parempi arki. Aivoliiton edustamat ryhmät ovat aivoverenkiertohäiriön (AVH) sairastaneet ja heidän läheisensä sekä lapset ja nuoret, joilla on kehityksellinen kielihäiriö ja heidän perheensä. Tuotamme laadukasta ja moniammatillista kurssitoimintaa, terapiapalveluita, asumis- ja avopalveluita, puhevammaisten tulkkipalvelua sekä ammattilaiskoulutuksia. www.aivoliitto.fi