AVH-kuntoutuskurssille hakeminen

AVH-kuntoutuskurssille hakeminen Aivoliiton kuntoutuskurssit järjestetään Kelan kuntoutuksena. Asuinpaikkakunnastasi riippuu, miten haet kurssille. Seuraavissa sairaanhoitopiireissä asuvat tarvitsevat terveydenhuollon suosituksen hakeakseen kurssille:

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (Tyks), Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (Oys) tai Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

1. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon
2. Terveydenhuolto arvioi ensin AVH-kuntoutuskurssin tarpeellisuuden ja oikea-aikaisuuden.
3. Terveydenhuolto täyttää yhdessä asiakkaan kanssa Kelan AVH-kuntoutuksen päätössuositus- ja hakemuslomakkeen ja lähettää sen liitteineen Kelaan.

Muilla alueilla asuvat henkilöt hakevat AVHkuntoutuskurssille Kelan hakulomakkeella KU 132 (harkinnanvarainen) tai KU 104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Kummankin hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin kirjoittama B-lausunto, jossa on suositus kurssille.

Muut alueet

1. Hanki Kelan lomake KU 132 tai KU 104 sähköisesti www.kela.fi tai paperisena Kelasta.

2. Liitä hakemuksen mukaan lääkärin B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma, jossa on suositus kurssia varten.

3. Palauta hakemus liitteineen Kelaan.

Kuntoutuskurssi on osallistujille maksuton. Työssäkäyvä kuntoutuja/läheinen voi hakea kurssiajalta kuntoutusrahaa Kelalta. Kela korvaa osallistujien matkat omavastuuosuuden ylittävältä osalta kaikilla kursseilla. Korvaus suoritetaan halvimman matkustustavan mukaan (julkinen liikenne). Omavastuuosuus yhdensuuntaiselta matkalta on 25 euroa (vuonna 2021). Jos sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilaa taksi oman alueesi tilausnumerosta. Saat matkakorvauksen heti taksissa ja maksat matkastasi enintään 25 euron omavastuun. Jos tilaat taksin muulla tavoin, Kela ei korvaa matkaasi. Lisätietoa Taksin tilaamisesta Kelan sivuilta: kela.fi/nain-tilaat-taksin

Lisätietoa matkakorvauksesta Kelan sivuilta